ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

15 bin kamyoncu işsiz

15 bin kamyoncu işsiz
YAYINLAMA: 24 Ağustos 2021 / 14.37
GÜNCELLEME: 24 Ağustos 2021 / 14.37
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki sınır kapılarının bölge ve ülke ekonomisi için önemli olduğunu söyleyen Şehitkamil bağımsız Meclis Üyesi Abdulvahap Tural, yeni hükümetin temsilcilerinin bu konuda verdikleri sözü yerine getirmesini istedi.

Habur Sınır Kapısı'nın, bölgenin can damarı olduğunu kaydeden Tural, Adana’ya kadar tüm bölge halkı ve 15 bin kamyoncu esnafının Habur'daki giriş çıkışlardan geçimini sağlayacak para kazandığını, ancak son zamanlarda bu heyecan ve hareketliliğin yanlış politikalar yüzünden yok edildiğini bildirdi.

Habur sınır ticaretine kapalı olması nedeniyle bölge halkının ve 15 bin kamyoncu esnafının büyük bir ekonomik sıkıntı içerisinde olduğunu ifade eden Tural, “Habur’da ticaretin durması tüm kamyonların yatması demek. Bu da sonuçta bölgenin kamyon mezarlığına dönmesi anlamına gelir. Bu nedenle Habur Musabeyli, Karkamış, Kilis sınır kapılarına işlerlik kazandırılmalı ve sınır ticaretine açılmalı” dedi.

Üretimin artırılmış ve ihracatın kolaylaştırılması gerektiğini kaydeden Tural, “AKP Milletvekili ve Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen’in seçim sırasında sınır ticaretine işlerlik kazandırılması için önemli açıklamaları ve vaatleri oldu. Tüzmen’in, verdiği sözü yerine getirmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *