ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

140 bin makam aracı olur mu?

140 bin makam aracı olur mu?
YAYINLAMA: 16 Temmuz 2020 / 20.09
GÜNCELLEME: 16 Temmuz 2020 / 20.09

Ağır ekonomik krizin altında ezilen Türkiye’de, devlet içerisinde başta otomobil savurganlığı olmak üzere yaşanan saltanata son verilmesi ve ücret dağılımındaki dengesizliğin de giderilmesinin şart olduğu belirtildi.

DYP Şehitkamil İlçe Başkanı Yaşar Gümüşburun. Türkiye’nin bu gidişle geleceğini parlak görmediğini söyleyerek, “ Allah Türkiye’nin yardımcısı olsun. Her taraf çürümüş. Nereden futsan elinde kalıyor. Düzeltmeye nereden başlayacaksın? Bugün ekonomileri Türkiye’yi katlayacak durumda olan Almanya’da 8 bin. Japonya'da 10 bin civarında makam arabası varken, enflasyonun hiç dinmediği, krizlerin bitmediği ülkemizde ise 140 bin civarında makam arabası var. Bu olacak iş mi?” diye konuştu.

Bir yandan danışman ordusu, diğer yandan lojman ve odacı sayısındaki korkunç artışın devletteki savurganlığı en iyi şekilde gözler önüne serdiğini ifade eden Gümüşburun şunları söyledi: “Böyle bir ülkede kriz eksik olur mu? Lojman yapılmayacak deniliyor, diğer yandan lojmanlar için ödenek ayırılıyor. Türkiye’nin küçülmesi lazım, devlet ticaretten elini çekmeli. İşçi ve memur sayısı kesinlikle azaltılmalı. Bakanlık sayısı azaltılmalı, Seçim ve Siyasi Partiler Yassı derhal çağa uygun şekilde yeniden düzenlenmeli. Ücret dağılımındaki dengesizlik ortadan kaldırılmalı” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *