ANASAYFA arrow right Yaşam

120 stantta lezzetler yarıştı

YAYINLAMA: 10 Kasım 2022 / 20.43
GÜNCELLEME: 10 Kasım 2022 / 20.43
Ankara’da Başkent Millet Bahçesi’nde ki ülke genelindeki lezzetlerin ortaya konulduğu festivalde düzenlenen şiş kebap yeme yarışmasına Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

Millet Bahçesinde düzenlenen etkinlikte Gaziantep, Hatay, Erzurum, Urfa, Kars, Beypazarı, Trabzon ve Afyon şehirlerinin özgü lezzetlerinin yanı sıra Türkiye’nin dört bir köşesindeki şehirlerin coğrafi özelliklerini taşıyan lezzetler, Ankaralıların beğenisine sunuldu. Coğrafi özellikler taşıyan ürünlerin ağırlıklı olarak yer aldığı 120 stantta esnaflar enflasyona meydan okudu ve ucuz ürün satmak için birbirleriyle yarıştı. Festival’de oluşturulan bir stantta ise ürünlerin fiyatı vatandaşlar tarafından belirlendi ve bu fiyatlar üzerinden alışveriş yapıldı. Açılan stantlar sayesinde farklı lezzetleri deneyimleyen Ankaralılar, birinciye ödül olarak altın verildiği şiş kebap yeme yarışmasında hem eğlendi hem de hediye kazandı.
Yapılan şiş kebap yeme yarışmasını kazanan Murat Nazlı yarışmaya şimdiye kadar katılmadığını ifade ederek, “Katılmak istedim, kazandım herkesi de bu tür fuarlara gelmelerini tavsiye ediyorum. Ben sürekli katılıyorum çok iyi bir şey Türkiye’mizin, yurdumuzun ürünlerini tanıtmak onların tadına bakmak kültürlerini yaşamak çok iyi, ben çok memnunum. Ben kendime güveniyorum ben evimde de böyleyim, iş hayatımda da böyleydim mesleğim gereği bir an önce yiyip işime bakmaktı ve diş tedavisi görüyorum bu yüzden çiğnemeden yuttum” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *