ANASAYFA arrow right Eğitim

12 yılda 12 bine yakın mezun verdi

12 yılda 12 bine yakın mezun verdi
YAYINLAMA: 29 Eylül 2020 / 20.03
GÜNCELLEME: 29 Eylül 2020 / 20.03
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde sosyal mesafeli mezuniyet töreni

Bilim, sanat, kültür, spor, teknoloji ve inovasyon ışığında kurulan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), pandemi kurallarını uygulayarak yüz yüze ve online mezuniyet töreni gerçekleştirdi. 3 bin kişilik oturum alanına ve açık havaya sahip HKÜ Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen törende  bin 626 öğrenci mezun olarak hayata atıldı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde diploma almaya hak kazanan öğrencilere “sosyal mesafe kuralları” çerçevesinde mezuniyet töreni düzenlendi. Pandemi riskini en aza indirildiği mezuniyet organizasyonu, 7 gün ve 13 farklı seans olarak düzenlenirken 3 bin kişilik oturum alanına ve açık havaya HKÜ Gösteri ve Sanat Merkezi, diploma törenine ev sahipliği yaptı. Böylece eğitim hayatına başladığı günden itibaren mezun olan öğrencilerin sayısı 12 bine ulaştı.

HKÜ Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet törenine; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Bilişim Vadisi Genel Müdürü Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, HKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu, HKÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Haluk Kalyoncu, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, akademisyenler ve aileler katıldı.

Mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada; mezunların mezun oldukları programlarla ilgili sektörlerde istihdam edilebilmesi için tüm imkânları seferber ettiklerini ifade eden HKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu; “Birçok mezunumuzun Kalyon Holding çatısı altında faaliyet gösteren şirketlerde başarılı çalışmalara imza attığını görmek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Mezunlarımıza kapılarımızın her zaman açık olduğunu belirtmek isterim” dedi.

HKÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Haluk Kalyoncu öğrencilerin hak ettikleri mezuniyeti anlamlı bir şekilde kutlamalarının ancak yüz yüze yapılan törenlerle mümkün olduğunu söyleyerek, “Mezunlarımı pandemi koşullarına uygun tören yapmaya son derece müsait ve elverişli kampüsümüzdeki açık hava amfitoryumu olan HKÜ Gösteri ve Sanat Merkezi’nde, gruplar halinde ve farklı günlere yayılarak bir dizi törenle uğurladık. Böylelikle, bu yıl Türkiye’de yüz yüze mezuniyet törenleri yapabilen ender üniversitelerden biri olmayı başardık” dedi.

Lisans mezunları için düzenlenen mezuniyet törenlerinin sona ermesinin ardından, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli de, “HKÜ olarak, pandemi ile ilgili tüm önlemler alındığı takdirde, iyi çalışılmış bir organizasyon ile mezuniyet törenlerinin fiziksel olarak da yapılabileceğini göstermiş olduk. HKÜ’nün mezuniyet törenlerini fiziksel olarak yapmak için gösterdiği gayret, öğrencilere ve eğitim-öğretime verdiği değeri işaret ediyor. Mezunlarımız ve velilerimiz bu uygulamamızdan son derece memnun kaldılar. Bu tecrübelerimizle, 2020- 2021 Eğitim-Öğretim Yılı’nda Hibrit Eğitim Modelimizi de başarılı bir şekilde yürütebileceğimize inanıyorum” diyerek düşüncelerini paylaştı.

HKÜ Birincisinin Uluslararası Başarısı

Törenin en duygusal anları ise üniversite birincisinin takdim edildiği anlarda yaşandı. Mucahit Gümüş, 2019-2020 akademik yılında 4,00 üzerinden 3,95 not ortalaması yaparak derece ile Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Belge ve plaketini HKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu’dan alan üniversite birincisi ve yüksek takdir öğrencisi Gümüş, Amerika’nın en prestijli Fulbright Master's programından burs kazandı.

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *