ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

12 yeni okul için 12,2 trilyon ödenek

12 yeni okul için 12,2 trilyon ödenek
YAYINLAMA: 16 Haziran 2020 / 19.48
GÜNCELLEME: 16 Haziran 2020 / 19.48

Öğretmen açığının kapatılmasıyla eğitimdeki sorunların çözümlenmediğini ifade eden Vali Erhan Tanju, 70-80 kişilik sınıflarda eğitim verildiği sürece, eğitim öğretimdeki sorunların bitmeyeceğini, bu sayının 30’a indirilmesi için çaba gösterdiklerini açıkladı.

Vali Erhan Tanju, İl Milli Eğitim Müdürü, Mesut Aykaç, ilçe Kaymakamları ve Bayındırlık İskan Müdürü ile birlikte yeni açılan okulları ve okul inşaatlarını gezdi. Hacıbaba’daki okul inşaatı ile eğitime yeni başlanan Orhan Sevinç Lisesi, Ak Küncülü İlköğretim Okulu ve Karataş'taki okulları gezen Vali, "Öğretmen açığının kapatılması tüm sorunları çözmüyor. Eğer 75-80 kişilik sınıflarda eğitim verilmeye çalışılırsa, bu sağlıklı bir eğitim olmaz" dedi.

Hedeflerinin 30 kişilik sınıflar olduğunu söyleyen Tanju, bunun için biri büyük çaplı tamirat olmak kaydıyla toplam 12 yeni okulun yapımı için 2,2 trilyonluk ödenek ayrıldığını açıkladı. Bu paradan 250-300 milyarlık kısmın okulların tamiri için harcandığını söyleyen Tanju, “Taşımalı eğitimle birlikte ilçelere bağlı merkez köylerde bulunan okullara ek derslikler yapma ihtiyacı doğdu. Bu sorunlar süratle çözüldü” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *