ANASAYFA arrow right Yaşam

11 günden beri Hadice ve Esra’nın izlerine rastlanmaması düşündürücü

11 günden beri Hadice ve Esra’nın izlerine rastlanmaması düşündürücü
YAYINLAMA: 22 Eylül 2020 / 21.07
GÜNCELLEME: 22 Eylül 2020 / 21.50
Gaziantep’te yaşayan Suriyeli Hüseyin ailesinin kızları Hadice Hüseyin ve Esra Hüseyin’den 11 günden beri haber alınamıyor. 11 Eylül tarihinde saat 20:00 surlarında evden ayrılan kız kardeşler bir daha haber alınamadı, kızlarının hayatlarından endişe eden aile, yetkililerden yardım istedi.

İki kız kardeşin kaybolmasıyla ilgili Yeşilsu’da basın açıklaması yapan İnsan Hakları Derneği Gaziantep Şube Başkanı Salman Yergin, “Hüseyin ailesinin 11 günden beri çekmiş olduğu acıları sona erdirmek için başta yetkililer olmak üzere basının ve halkımızın üzerine düşeni yerine getireceklerini Gaziantep İHD olarak biliyoruz” dedi.

Kadına yönelik şiddet ve baskılar her geçen gün artıyor

Genelde ülkemizde, özelde de Gaziantep’te kadına yönelik baskıların, intiharların, ölümlerin ve kayıpların her geçen gün arttığına dikkat çeken Yergin, “Yaşamın tüm olumsuzluklarını sırtlarında taşıyan kadınlarımız gün geçmiyor ki intiharları haber olmasın gün geçmiyor ki öldürülmesin gün geçmiyor ki kadınlarımız aile içi şiddete, tacize, tecavüze uğramasın. Yine gün geçmiyor ki kadın haberleri duymayalım” şeklinde konuştu.

11 gündür kayıp kızların izine rastlanmadı

Başkan Yergin, “En son Suriye’den gelen ve hayatlarını ilimizde devam eden Hüseyin ailesinin kızları Hadice Hüseyin ve Esra Hüseyin 11 Eylül tarihinde saat 20:00 sularında evden çıkıp bir daha eve dönmemişlerdir. Aile kızlarının kaybolduğuna kanaat getirince gerekli yerlere yetkililere zamanında başvuru yapmalarına rağmen 11 gündür kayıp kızlarının izine rastlanmadı” notunu düştü.

11 günden beri Hadice ve Esra’nın izlerine rastlanmaması düşündürücü

İnsan Hakları Derneği Gaziantep Şube Başkanı Salman Yergin, konuşmasını şu cümlelerle tamamladı: “Hüseyin ailesi kızlarının hayatlarından endişe etmekteler. Gaziantep’in her tarafı MOBESE sistemi ile izlenmesine rağmen 11 gündür kayıp kızlarımız Hadice ve Esra’nın izlerine rastlanmaması düşündürücüdür. Gaziantep İHD olarak emniyet güçlerinin kayıp olan kızlarımızın bulunması için daha etkin bir çalışmanın yapılmasını bekliyoruz. Halkımızın resimlerini de dağıtacağımız Hadice Hüseyin ve Esra Hüseyin kızlarımızın izine rastlanması durumunda gerekli yerleri haberdar etmelerini bekliyoruz.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *