ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

10O bin liradan fazla alınmasın

10O bin liradan fazla alınmasın
YAYINLAMA: 05 Ekim 2020 / 15.30
GÜNCELLEME: 05 Ekim 2020 / 15.30

Yaklaşan yarıyıl tatili nedeniyle öğrencilerden karne parası olarak yalnızca 100 bin lira alınacağını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Aykaç, bundan fazla para toplanmasının yasal olmadığını belirterek okul idarecilerini uyardı. Aykaç, takdir ve teşekkür belgelerinin ücretsiz verileceğini kaydetti.

2001-2002 Eğitim öğretim yılının birinci döneminin 8 Şubat’ta sona ereceğini açıklayan Aykaç, yan yıl tatilinin Kurban Bayramı ile birleştirilerek ikinci yan yılın 26 Şubat’ta başlayacağını acıHadı. Milli Eğitim Vakfı Merkez Yönetim Kurulu Başkanlığı’- nın emri üzerine öğrencilerden bu yıl karne parası olarak 100 bin lira alınacağını, takdir ve teşekkür gibi başarı belgelerinin ise ücretsiz verileceğini açıkladı. Aynca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan eğitim yardımı alan öğrencilere, karne ve diplomalarının ücretsiz verileceğini kaydeden Aykaç, hiçbir şekilde belirtilen ücretin dışında para talep edilmeyeceğini söyledi.

Velileri de uyaran Aykaç, her anne-babanın çocuğunu iyi yetiştirip, olumlu bir kişiliğe sahip olması için gayret gösterdiğini belirterek konuşmasına şöyle devam etti: “Zaman zaman yaptığınız hatalar, çocuğunuza zarar vermekte ve istenmeyen sonuçlar doğurmaktadır. Bu nedenle çocuğunuzun karnesindeki notlar sizi memnun etmese bile, çocuğunuza şartsız saygı ve sevgi göstermelisiniz. Başansızlı-ğın sadece çocuğunuza ait olmadığını bilerek, onlann başansızlığına neden olan olumsuz etkenleri ortadan kaldırmalısınız. Çocuklannızı daha fazla dinleyip, onlann problemlerine ortak olun ve problemleri birlikte çözün. Çocuklarınızın başanlı olması için okulla ve öğretmenleri ile daha sık görüşün.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *