ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

101 milyon lirayı tamamladık

101 milyon lirayı tamamladık
YAYINLAMA: 08 Ekim 2020 / 16.34
GÜNCELLEME: 08 Ekim 2020 / 16.34

Gaziantepliler tarafından meydana getirilerek ordumuza armağan edeceğimiz Askeri Kalıp Fabrikası için bağış toplama kampanyasının 69. toplantısı saat 14’te Belediye tiyatro salonunda yapıldı. Vali Fikret Koçak Başkanlığında yapılan toplantıya dericiler, dokumacılar ve oto lastiği satıcıları katıldı. Toplantı sonunda 681 bin liralık bağış yapıldı. Şimdiye kadar ASKALSAN 'a toplam olarak 100 milyon 714 bin liralık yardım sağlanmış.Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Koçak:

“Gösterdiğiniz yardımlar için teşekkür  ederim. Silahlı kuvvetlerimize şükran borcumuzu ödemek için bir fabrika yaparak armağan edeceğiz. Makina Kimya endüstrisi ile Vakıflar Bankası yüzde on hisse ile ASKALSAN'a katılıyor. Kimseden zorla yardım istemiyoruz. Dileyen yapar, dilemeyen yapmaz.”

Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ da ASKALSAN'ın önemini dile getirerek fabrikanın sadece ordumuza hizmet etmeyeceğini, sanayi kuruluşlarına da büyük faydaları dokunacağını ifade ederek “Böylece ekonomik bağımsızlığımıza kavuşmada büyük bir adım daha atacağız” dedi. Bundan sonra toplantı yapılmayan 12 esnaf grubuy la görüşülecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *