ANASAYFA arrow right Yaşam

100'ün üzerinde ilaca yüzde 30'un üzerinde zam geldi

100'ün üzerinde ilaca yüzde 30'un üzerinde zam geldi
YAYINLAMA: 20 Ocak 2022 / 15.07
GÜNCELLEME: 20 Ocak 2022 / 15.07
Ankara Eczacı Odası Başkanı Taner Ercanlı, 100'ün üzerinde ilaca yüzde 30-35 aralığında zam yapıldığını, bir zammın da gelecek ay kur düzenlemesi sebebiyle yapılacağını belirtti.

Ankara Eczacı Odası Başkanı Taner Ercanlı, 100'ün üzerinde ilaca zam yapıldığını duyurdu. Ercanlı, fiyatı artan ilaçların bazı antibiyotikler, insülin ilaçları ve kan sulandırıcılar olduğunu belirtti. Ercanlı, bir zammın da şubat ayında euro/TL kurunun güncellenmesi sebebiyle olacağı hakkında bilgi verdi.

Mevcut ilaç fiyatlandırmasından euro/TL kuru 4.5786 olarak kabul edildiğini belirten Ercanlı, Ancak reel euro/TL kuru şu an 15.4 seviyelerinde olduğuna da dikkat çekti. Şubat ayının üçüncü haftasında güncellenecek kur düzenlemesiyle tüm ilaçlarda fiyat artışına yol açacağını ifade etti.

Sözcü'den Gamze Bal'ın haberine göre; Ercanlı ülkede yaşanna ilaç sıkıntısıyla alakalı da, “Hâlâ bazı ilaçlar bulunamıyor. Firmalar döviz kurunun artmasından dolayı ithalatlarını kısıyor. Çünkü ilaçların fiyatlandırılmasında kullanılan euro/TL kurunun düşük olmasından dolayı Türkiye’de sattıkları fiyat düşük kalıyor. Zam yapılabildiği ölçüde de ilaçların piyasaya verilmesi de mümkün oluyor” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *