ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

100. Yıl Atatürk Kan Merkezi’nde kan bağışları kabul edilmeye başlandı

100. Yıl Atatürk Kan Merkezi’nde kan bağışları kabul edilmeye başlandı
YAYINLAMA: 09 Temmuz 2020 / 18.45
GÜNCELLEME: 09 Temmuz 2020 / 18.45
Kan vermek isteyenler iyice muayene edilmeden kan alınmıyor

Her kişiden sadece 280 gram kan alınıyor. Atatürk Kan Merkezi yetkililerinden alınan bilgilere göre vatandaşlar tarafından merkeze yapılacak olan kan bağışlarının kabulüne başlandı. Şimdiye kadar 30 vatandaş kan bağışında bulundu.

  1. Yıl Atatürk Kan Merkezine kan bağışı yapacak olan vatandaşlar önce bakteriyolog Doktor Ali Atalar tarafından sıkı bir muayeneden geçiriliyor. Muayene sonunda kan verecek olan da herhangi bir hastalık bulunmadığı tespit edildikten sonra kan alınıyor. Şimdilik sadece her vatandaştan 280 gram kan alınıyor.

Binlerce kişinin hayatını kurtaracak olan kanı vermek suretiyle yapılan işin kutsallığı yanında, tepeden tırnağa bir muayeneden geçirilme fırsatı bulunduğundan, vatandaşlar bu suretle parasız muayene olarak sağlıklı olup olmadıklarını da öğrenmiş bulunuyorlar.

İlk günlerde vatandaşlar kan alınıp alınmadığını kesin olarak bilmediklerinden ilk hafta içinde 1OO. Yıl Atatürk Kan Merkezine istenilen düzeyde kan bağışı yapılması sağlanamadı.

Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı Prof. Dr. Necmi Ayanoğlu'nun açılışta yaptığı konuşmada ifade ettiği gibi bir damla kan vermek suretiyle insanlar can kurtarma bahtiyarlığına ortak olacaklar.

Bilindiği gibi insan üç ayda bir kan vermekle sağ lığından hiçbir şey kaybetmiyor, aksine vücut devamlı kan yapmak suretiyle kendi kendini yenileme fırsatını bularak daha sağlıklı oluyor. Önümüzdeki günlerde 100. Yıl Atatürk Kan Merkezine kan vermek için müracaatların artması bekleniyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *