ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

100 liralık verginin 88 lirası iç borca gidiyor

100 liralık verginin 88 lirası iç borca gidiyor
YAYINLAMA: 02 Mart 2021 / 14.09
GÜNCELLEME: 02 Mart 2021 / 14.09

Hükümet ortağı olarak erken seçime karşı olduklarını, işadamlarının yüzde 90’ının da erken seçim istemediğini söyleyen Bayındırlık ve İskan Bakanı Abdülkadir Akcan, “Herkes erken seçimin ülke ekonomisini daha kötüye götüreceğine inanıyor” dedi. Bakan Akcan, 3 yıl önce 57. hükümet olarak göreve geldiklerinde krizin olacağını o zaman gördüklerini belirterek, “Türkiye’de toplanan her 100 liralık verginin 88 lirası iç borca gidiyordu” dedi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Abdülkadir Akcan, bazı açılış Ve İncelemelerde bulunmak üzere hafta sonu kentimize geldi. Bakan Akcan, Birecik-Karkamış Karayolu’nda devam eden yol çalışmalarını inceledikten sonra Nizip Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi’nin açılışını yaptı. Nizip’te İller Bankası tarafından yaptırılan Arıtma Tesisinde inceleyen Bakana Akcan, Kocatepe Tekfen Otoyol inşaatını inceledikten sonra Yeşildere Beldesi binasını hizmete açtı. Bakan Abdülkadir Akcan parti binasında basınla sohbet ettikten sonra önceki akşam Vali Erhan Tanju’yu ziyaret etti. Daha sonra Mezarlık Kavşağı alt ve üst geçidinin açılışını yaparak dün de Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü Karayolları Şefliği ve İller Bankası Müdürlükleri’nde verilen brifingi izledi.

Akcan, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, üç yıl önce hükümeti devraldıklarında kriz olacağını görebildiklerini ve bunu düzeltmeye talip olduklarını söyleyerek, “Önceleri, Türkiye’de toplanan her 100 liralık verginin 88 lirası iç borca gidiyordu. Bir ülkede iç borç, iç borç faizi, dış borç ve dış borç faizi olmak üzere 4 kalemden oluşan bir borç ödemesi olur. Bir ülkede sadece iç borç faizi toplanan verginin yüzde 88’ine ulaşıyorsa, diğer borçlara ne vereceksiniz? Elektriğe ve suyu, çalışanlarınızın aylıklarını nasıl ödeyeceksiniz? Biz geldiğimizde böyle bir Türkiye ile karşılaştık. Türkiye’nin bu hale neden düştüğünün analizini yapmalıyız” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *