ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

100 kişiden 60’ında bağırsak paraziti var 

100 kişiden 60’ında bağırsak paraziti var 
YAYINLAMA: 15 Ağustos 2021 / 17.14
GÜNCELLEME: 15 Ağustos 2021 / 17.14
Sağlık Eğitim Merkezi öğretmenlere de bakmaya başladı

Sağlık merkezinde laboratuvar kuruluyor, kardiyografi, diş ve röntgen servisleri hizmet veriyor. Milli Eğitim Müdürlüğü Sağlık Eğitim Merkezi alınan bir kararla emekli öğretmen eşi ve çocuklarına da bakmaya başladı. Laboratuvarı, kardiyografi bölümü, diş ve röntgen servisleriyle hasta öğretmen ve çocuklarına verimli hizmetler yapıyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü Sağlık Eğitim Merkezinde son on ay içinde 46 bin 192 kişi muayene ve tedavi edildi. 15 Kasım’da başlayan sağlık taraması çalışmalarıyla 20 okuldaki öğrenciler diş sağlığı, göz taraması ve bağırsak paraziti kontrolünden geçirildi. Çalışmalarıyla ilgili olarak gazetemize bilgi veren Sağlık Eğitim Merkezi Baştabibi Dr. Şakir Özyetkin şunları söyledi:

“Şehrimizdeki ilk ve orta dereceli okullarda öğrenim gören öğrencilerle her dereceli okul öğretmeni ve eşlerinin sağlıkla ilgili hizmetlerini yürütüyoruz. Okullarda yaptığımız sağlık taramaları sonunda yüz öğrenciden 60’ında bağırsak paraziti bulunduğunu tespit ettik. Bu demektir ki Gaziantep’teki yüz aileden 60’ında bağırsak paraziti var.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *