ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

100 esnaf işi terk etti

100 esnaf işi terk etti
YAYINLAMA: 03 Ağustos 2022 / 13.50
GÜNCELLEME: 03 Ağustos 2022 / 13.50
Sektördeki durgunluktan etkilenen elektrikçiler, piyasada hiçbir hareketlilik olmadığına dikkat çekti.

Esnafın inşaat sezonu dört gözle beklemesine rağmen Umdu hareketliliği bulamadığını açıklayan Elektrikçiler Odası Başkanı Mustafa Şimşek, bu gidişle esnafın büyük bir kesiminin işsiz ve aç kalacağını, terklerin başlayacağını söyledi.

Şimşek, elektrik borusu üretimi yapan imalathaneyi durgunluk nedeniyle sekiz aydan bu yana açamadığını belirterek, “Tüm ümidimiz yeni sezondu. Ama halen çatı yok. Ak Parti iktidara geleli altı ay oldu, ekonominin iyileştirilmesi yönünde olumlu bir adım atılmadı. Somut bir gelişme göremiyoruz. Sadece bizim piyasada değil, bugün konfeksiyon sektörü başta olmak üzere diğer sektörlerde de benzer sıkıntılar var. Esnaf boş oturuyor” diye açıklamada bulundu.

100 esnaf mesleği terk etti

Piyasadaki durgunluk nedeniyle esnafın büyük sıkıntı içerisinde olduğunu hatırlatan Şimşek sözlerine şöyle devam etti: “Esnaf zor durumda. Satın aldığı malzemenin parasını zamanında ödeyemiyor, çeki karşılıksız çıkıyor. Senet protesto oluyor. Bu yüzden adresini değiştiriyor. Evinin ihtiyacını karşılayacak parayı kazanamıyor. Bir sonraki güne borçlu gidiyor. Bu nedenle evini, iş yerini terk edenlerin sayısı artıyor. Çoğu borçlusundan kaçmak için adresini değiştiriyor. Bazıları ailesinden boşanıyor. Yılın ilk altı ayında 100 civarında esnaf mesleği terk etti. Fakat geçimlerini sürdürmek için çoğu şimdi korsan çalışıyor. Mevcut durum iç açıcı değil. Bazıları çıkıp piyasada canlanma başladı, ekonomide iyileşme var, istikrar geldi diyor, ama bunlar gerçek değil. Eğer çarşıya pazara İnmiş olsalar gerçeği kendi gözleriyle görürler.

Ek vergilerle esnaf zor duruma sokuldu

Yaşanan işsizliğe rağmen hükümetin ek vergi ile esnafı bir kez daha vurduğunu kaydeden Şimşek, esnafın hazır ki vergi veremezken, ek vergilerle daha çok sıkıntıya sürüklendiğini belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *