ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

100 bin ster oduna ve 75 bin ton kömüre ihtiyaç var 

100 bin ster oduna ve 75 bin ton kömüre ihtiyaç var 
YAYINLAMA: 12 Mart 2021 / 13.18
GÜNCELLEME: 12 Mart 2021 / 13.18
Şehrimizin odun ve kömür ihtiyacının tespitine çalışılıyor

Kahramanmaraş’taki orman bölge müdürünün menfi tutumu yüzünden geçen yıl, özellikle dar gelirli vatandaşlar odun temininde büyük güçlükler çekmiş, bir ton odun alabilmek için 20 bin lira ödemek zorunda kalmıştı. Sorun bir süre önce şehrimizi ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerine bizzat gazeteniz Sabah tarafından iletilmişti.

Vali Fikret Koçak tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre bu yıl şehrimizin 100 bin ster oduna, 75 bin ton da kömüre ihtiyacı var. Geçen yılların tersine güzel bir uygulama başladı. Odun ve kömür tahsisini, nüfusa göre doğrudan bakanlık yapıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bu yıl ilimize 78 bin ster odun tahsisi yapıldı. Yine Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğünden tahsis karşılanacak. Geçen yılkı aksaklıkların olmaması için şimdiden gerekli önlemler alındı. Temmuz ayı sonuna kadar odunun şehrimize getirtilmesine çalışılacak.

Şehrimizin ihtiyacı bulunan 75 bin ton kömüre karşılık 20 bin ton Şırnak ve Silopi kömürü tahsisi yapıldı. İlgililer ihtiyaç duyuldukça yeni tahsisin yapılacağını söylediler.

Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ da Mersin ve Adana bölgesinden 2000 ster odun getirildiğini, tahsis dışında bunun da tonunun 8500-9500 liradan tanzim satışı şeklinde halka dağıtıldığını, şimdiye kadar şehrimize on bin tondan fazla odun geldiğini, bu yıl sıkıntı çekilmeyeceğini söyledi. Kömürün getirtilmesi için de İhale yapıldığını vurguladı.

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *