ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

10 yıl önce, günde 22 ton et tüketiyorduk...

10 yıl önce, günde 22 ton et tüketiyorduk...
YAYINLAMA: 19 Temmuz 2020 / 17.10
GÜNCELLEME: 19 Temmuz 2020 / 17.10
Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa, Adıyaman, Adana, Osmaniye ve Kilis illerinde 5 ay süreli dişi koyun kesim yasağı başladı. Dişi koyun kesimi yapanların tespit edilmesi halinde hem ete el konulacağı, hem de şahıslar hakkında yasal işlem yapılacağı bildirildi.

Kasaplar Odası 2. Başkanı Mehmet Kara-bay, dişi koyun kesimi yasağına herkesin uymasını istedi. Karabay, Ramazan dolayısıyla ve dişi kesim yasağı nedeniyle et fiyatlarında önümüzdeki günlerde artış beklendiğini de vurguladı.

Dişi koyun kesim yasağının yöremizde bu yıl bir ay gecikmeli olarak, civar illerle birlikte uygulamaya geçirildiğini belirten Karabay, esnafın bu yasağa kesinlikle uyması gerektiğini vurguladı. Kesim yasağında amacın gebe koyunların kesimini önlemek ve canlı koyun neslinin tükenmesini engellemek olduğunu belirten Karabay “Kesim yasağının olduğu dönem içerisinde Tarım İl Müdürlüğü, belediye ve Oda olarak biz sürekli denetim yapacağız ve dişi kesim yasağını önlemeye çalışacağız. Hiç kimse dişi kesimine kalkışmasın, aksi halde mağdur olur. Çünkü yakalandığında etine el konulacağı gibi hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır" dedi.

Halen kemikli etin kilosunun toptan 3 milyon, kemiksizin 4 milyon, canlı koyun fiyatının ise ortalama 1 milyon 500 bin lira olduğunu açıklayan Karabay, ramazan ayı dolayısıyla et fiyatlarındaki artışın önümüzdeki günlerde kendini göstereceğini, ancak satışların düşük olması nedeniyle fazla bir artış olacağını tahmin etmediklerini ifade etti.

Kontrol edildikten sonra satışına izin verilen etlerin üzerinde iki mühür bulunduğunu hatırlatan Karabay, mühürsüz veya tek mühürlü etlerin kaçak kesim olduğunu, bu nedenle vatandaşların bu etleri satın almamalarını isteyerek, satıcıların da mutlaka en yakın zabıta karakoluna bildirilmesini istedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *