ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

10 trilyonluk yatırım

10 trilyonluk yatırım
YAYINLAMA: 25 Haziran 2020 / 13.14
GÜNCELLEME: 25 Haziran 2020 / 13.14

Temeli 1999'da atılan Güneydoğu Onkoloji Hastanesi'nin inşaatı sürüyor. Hastane "tamamlandığında yaklaşık 10 trilyonluk bir yatırım olacak ve binlerce kanser hastasının tedavisi yapılabilecek. İnşaat için şu ana kadar 500 milyar lira harcandığı belirtilirken, kalan kısım içinde bir o kadar harcama olacağı tahmin ediliyor.

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Gaziantep Şubesi Başkanı Ürolog Dr. Alaattin Demircan, konuyla ilgili açıklamasında, şu ana kadar hizmet yardımları hariç, tahminen 500 milyar lira harcandığını ve inşaatın bitmesi için yaklaşık 500 milyar liraya daha ihtiyaç olduğunu bildirdi.

1999'da temelin atılması sürecinden beri Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Elektrik Mühendisleri, Makina Mühendisleri ve Mimarlar Odası gibi kurum ve kuruluşlar ve hayırsever vatandaşların yardım ve destekleriyle bugüne gelindiğini belirten Demircan, krizden sonra yapılan yardımlarda azalma olduğunu, ancak buna rağmen yardımların devam ettiğini ve inşaatın bitmesi için hayırsever vatandaşların yardımlarına ihtiyaçları olduğunu kaydetti.

12 Bin metrekare kapalı alandan oluşan hastanenin bin yataklı olacağını ifade eden Demircan, "Şu an hastanenin sıvası bitirilmiş durumda. Bir ay içerisinde elektrik, su, ve ısıtma-soğutma tesisatlarının yapımı için ihale açılacak, yardımların devam etmesi ve para sıkıntısı yaşanmaması durumunda hastane en geç 1,5 yıl içerisinde tamamlanacak" dedi.

Hastane inşaatının bitmesiyle birlikte, gerekli olan ve yaklaşık 3 milyon dolarlık cihazların Sağlık Bakanlığı tarafından temin edileceğini belirten Demircan, "İnşaat bitince cihazlar yerleştirilecek ve sonra hastane Sağlık Bakanlığına veya Gaziantep Üniversitesi, Tıp Fakültesine çalıştırılmak üzere devredilecek" dedi.

40 yıldır hekimlik yaptığını ve bu süre içerisinde binlerce kanser hastasıyla karşılaştığını ifade eden Demircan, “Bu hastaların yüzde 9O'ı tedavi olmak için Ankara, İstanbul gibi merkezlere gidemiyor, bunun ıstırabı içimde kaldı" derken, bugüne kadar hastane inşaatı için yardımda bulunanlara teşekkür etti ve hastanenin bir an önce bitirilmesi için hayırsever vatandaşlara yardım çağrısında bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *