ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

10 milyarı ödeyemiyorsan bari 36 milyar ver dediler

10 milyarı ödeyemiyorsan bari 36 milyar ver dediler
YAYINLAMA: 26 Ocak 2021 / 13.21
GÜNCELLEME: 26 Ocak 2021 / 13.21

Yavuzeli ilçesinde çiftçilik yaparak geçimini sürdüren Haşan Kara (55) iki yıl önce Ziraat Bankasından aldığı 10 milyar kredinin altında kalkamaz hale geldi. İlçede 10 yıla aşkın zamandan beri çiftçilik yaparak geçimini sağladığını belirten Kara, iki yıl önce 8 milyar daha sonra da 2 milyar olmak üzere Ziraat Bankası’ndan aldığı 10 milyar lira krediyle ilgili hikayesini Sabah’a şöyle açıkladı: “İhtiyacım olduğu için ilçedeki Ziraat Bankası’na gidip kredi aldım. Daha önce aldığım kredileri hep ödedim. Bankayla bir sorunum olmadı. En son aldığım krediyi ödeyemedim. Bunun üzerine banka diğer alacaklarıma el koydu” dedi.

TMO’dan buğday paramı aldı, destekleme primine yazıldım oradaki parama el koydu. Bu şekilde benden 18 milyar almış oldu. Aldığım 10 milyar, ödediğim 18 milyar. Halen 36 milyar daha istiyorlar. Bu kadar insafsızlık olur mu?” diye tepki gösterdi.

“Neden bu kadar borç çıkıyor” diye banka müdür yardımcısı Hüseyin Özdemir’in yanma gittiğini açıklayan Kara, “Borcum niçin bu kadar çıkıyor? Ben zaten 18 milyar ödedim. Bari şu kalan borcum neyse yeni çıkan taksitlendirme imkanından faydalanayım. Faiz indirimi uygulayın dedim. Müdür yardımcısı Öz- demir beni bankadan kovmaya kalkıştı, azarladı. Böyle terbiyesizlik olur mu? Banka sanki babasını malıymış gibi, bize hakaret ediyor. Durumu banka genel müdürüne ve diğer siyasilere ileterek gerekenin yapılmasını isteyeceğim. Burası dağ başı mı?” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *