ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

10 büyük şehrin ulaşımı tramvaylarla sağlanacak

10 büyük şehrin ulaşımı tramvaylarla sağlanacak
YAYINLAMA: 14 Ocak 2021 / 13.29
GÜNCELLEME: 14 Ocak 2021 / 13.29
Programın 10 yılda tahakkuk edeceği planlandı. Devlet Plan tema Teşkilatı ve İmar İskân Bakanlığı Ulaşım Koordinasyon Bölümü Uzmanları, tramvayı birinci kent ulaşım sistemi olarak seçtiler.

Bakanlar Kurulundan geçen 10 yıllık ulaştırma master planı (1983 - 1993) demiryolu gelişmesini birinci tercih alırken, şehir içi ulaşımının raylı sistemlerin birinci tercih olmasını da beraberinde getirdi.

10 büyük kentte (Ankara karma sistem) tramvay sistemi kurulacak. Almanya'nın Frankfurt kentindeki hızlı tramvay sistemi örnek alınacak, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Konya, Gaziantep, Bursa, Eskişehir, Diyarbakır, Samsun'da raylı sistem kurulacak.

Tramvay şebekesinin kuruluşunda halk ortaklığı ve belediye işbirliği planlanıyor. Gelirden halk pay alacak, ortak olduğu tramvaylara halkın rağbet etmesi kaçınılmaz olacağımdan, ulaşımda halk devlet işbirliği sağlanacak.

Başbakan Bülend Ulusu’ya göre, 1983 yılı ulaşım yılı olacak. Bu yıl içinde ikinci Boğaz Köprüsü ikinci Boğaz geçişi, raylı sistemler, demiryolu ağının kurulması ve geliştirilmesi, elektrikli tren seferlerinin geliştirilmesi, Bursa-Mudanya demiryolu hattı ile Burdur- Antalya tren hatlarının kurulması ve geliştirilmesi kararları verilecek. Devletin canlı destekleri sağlanacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *