ANASAYFA arrow right Eğitim

10 bin öğrenciye afet riskine karşı eğitim verildi

10 bin öğrenciye afet riskine karşı eğitim verildi
YAYINLAMA: 28 Şubat 2022 / 20.12
GÜNCELLEME: 28 Şubat 2022 / 21.09
Büyükşehir Belediyesi tarafından kent genelinde başlatılan deprem bilinci eğitimleri ile 10 bin öğrenciye afet riskine karşı eğitim verilerek acil durum çantası hediye edildi.

GBB İtfaiye Daire Başkanlığı eğitim amirlerinin Oğuzeli’nde 9’uncu sınıf öğrencileri için verdiği eğitimde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de bulundu.

Afet durumu öncesi yapılması gereken hazırlıklar, afet sırasında doğru davranış şekilleri, afet sonrası ilk anlar ve tahliye gibi konu başlıklarının ele alındığı eğitim sonrasında Başkan Fatma Şahin, gençlere acil durum çantalarını verirken, öğrenciler daha sonra aldıkları bilgiler çerçevesinde deprem tatbikatı yaptı.

Başkan Fatma Şahin, yaptığı konuşmada, öğrencilere verilen deprem eğitimlerinin öneminden bahsederek Japonya’nın yüksek teknolojiyi kullanarak deprem üzerine kurguladığı sistem sayesinde, insanların burnu bile kanamadan afeti atlattıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye genelinde yoğun şekilde depreme hazırlık noktasında çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Şahin, Gaziantep özelinde ise Vali Davut Gül’ün başkanlığında deprem master planı çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Başkan Şahin, bu anlamda gençlerin aldığı eğitimleri çok önemsediğini dile getirerek,  şöyle konuştu: “Afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması ve yapılmaması gerekenler var. Bilgi borçlandırır. Şu anda siz, ailenizin bu konudaki en bilgili kişisi olarak ailenin her bir ferdinden sorumlusunuz. Eve gittiğiniz zaman bu gözle bakmanız lazım. Depremin şiddetine göre, sabitlenmesi gereken mobilyalardan tutun da deprem sırasında ‘çök, kapan, tutun’ dediğimiz çok basit bir uygulamayla, ailenin bir ferdinin kurtarıcısı olabilirsiniz. Deprem sonrasında da neler yapılması gerektiği hakkında yanlış uygulamalarla trafik kilitlenebiliyor. Bu nedenle yapılmaması gerekenler hususunda deprem sonrası hamleler önem arz ediyor. Bu yüzden sizi borçlandırdığımız bu bilgi ile çevrenize karşı sorumlusunuz. Ailenin emaneti sizde.”

Eğitim ve çanta dağıtımının ardından okulu gezen protokol üyeleri, başarı elde etmiş sporcularla bir araya geldi, ardından öğrenciler tarafından hazırlanan müzik dinletisini dinledi, orta oyununu izledi.

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *