ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

10 bin kişi işsiz kaldı!

10 bin kişi işsiz kaldı!
YAYINLAMA: 03 Ağustos 2020 / 18.50
GÜNCELLEME: 03 Ağustos 2020 / 18.50

Küçük esnaf ve sanatkarın kullandığı malzemelerle, temel tüketim maddelerindeki KDV oranlarının düşürülmesini isteyen ESOB Başkanı Ökkeş Özpolat, otomobil ve beyaz eşya gibi ürünlerde KDV indiriminin toplumun büyük kesimini fazla etkilemediğine dikkat çekti. Özpolat, yılbaşından bu yana bin civarında esnafın işini ve işyeri terk ettiğini de hatırlatarak 10 bin civarında insanın işsiz kaldığını açıkladı.

Devletin otomobilde KDV’yi yüzde 40'tan 25'e, beyaz eşyada ise yüzde 25'ten 18'e indirdiğini belirten Özpolat, indirim diğer ürünlere yansımadığı için piyasayı canlandırmadığını açıkladı. Küçük esnaf ve sanatkarın kullandığı el aletleri ve diğer malzemelerin fiyatlarının çok pahalı olduğunu söyleyen Özpolat, “Örneğin matkap, taşlama, testere gibi aletlerde indirim şart. Yine temizlik ürünleri, bunun yanında temel tüketim maddeleri, kozmetik ürünlerde de KDV indirimi yapılmalı. KDV indirimleri öyle geçici olmamalı. Piyasanın canlanması için bunların yapılması lazım. Yaşanan krize rağmen öyle 2 ay süreli KDV indirimi hiçbir yaraya merhem olmaz” diye konuştu.

Şu anda vatandaşın en önemli sorununun evine odun, kömür almak, çocuğunun ve evinin kışlık ihtiyacını gidermek olduğunu vurgulayan Özpolat, “Böyle sıkıntılı insanlar kalkıp beyaz eşya alabilir mi, otomobil alabilir mi? Bunları alacak güçleri yok ki. Şaşkın devlet, ne yaptığını kendisi de bilmiyor” diye konuştu.

Geçen yıl dolar 670 bin lirayken bu yıl aynı dönemde bir milyon 500 bin lira olduğunu kaydeden Özpolat, ayakkabıcı, konfeksiyoncu ve trikotajcı esnafının, dolarla aldığı malın halen elinde olduğunu söyleyerek işçi çalıştıran, imalat yapan, istihdam yaratan yaklaşık bin işyerinin kapandığına dikkat çekerek bu şekilde 10 bin civarında insanın da işsiz kaldığını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *