ANASAYFA arrow right Yaşam

1 Mayısları, coşkuyla kutlayacağımız günler de gelecek

1 Mayısları, coşkuyla kutlayacağımız günler de gelecek
YAYINLAMA: 01 Mayıs 2020 / 19.53
GÜNCELLEME: 01 Mayıs 2020 / 20.37
Güvenlik İş Sendikası Gaziantep İl Temsilcisi Mehmet Dinç, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, “ 1 Mayıs demokrasinin, özgürlüğün, emeğin, mücadelenin ve güvenle yaşanabilecek bir geleceğin adıdır.

Güvenlik İş Sendikası Gaziantep İl Temsilcisi Mehmet Dinç, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, “ 1 Mayıs demokrasinin, özgürlüğün, emeğin, mücadelenin ve güvenle yaşanabilecek bir geleceğin adıdır. İşçi Bayramı olan 1 Mayısları, coşkuyla kutlayacağımız günler de gelecek” diye konuştu.
1 Mayıs sadece bir kutlama değil, işçinin haklı mücadelesini dile getirdiği gündür
“Her zaman görevinin, işinin başında olan emekçi kardeşlerimiz için bilinmelidir ki; 1 Mayıs yalnızca işçinin ve emekçinin değil, tüm dünyanın bayramı” ifadelerini kullanan Dinç, “Çünkü işçiler sadece kendileri için değil, bizler için alın teri dökmekte; bizlerin sağlığı, güvenliği, aşı, bir lokması için çalışmaktadır. Kendilerine olduğu kadar bizleri de dolaylı yoldan etkileyen ve hakkını vererek gerçekleştirdikleri mesainin karşılığını dahi alamayan işçi kardeşlerimiz için 1 Mayıs sesini duyurma günüdür. 1 Mayıs sadece bir kutlama değil, işçinin haklı mücadelesini dile getirdiği gündür. Taşeron işçiliğin son bulması, ayrımsız kadro talepleri, güvenceli ve sendikalı bir istihdamın, işsizliğin, düşük ücretler için seslerinin duyurulduğu gündür. 1 Mayıs, “İnsan onuruna yakışır bir iş” için meydanlarda toplanıp, çağdaş ve eşit çalışma ortamı taleplerinin dile getirildiği gündür” dedi.
Barış, huzur ve güven içerisinde bir ülke diliyoruz
Kıdem tazminatına dokunulmamasını isteyen Dinç, “taşeron işçiliğe hayır diyoruz, iş cinayetlerinin olmadığı, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin arttırıldığı, sendikal örgütlenme önündeki ellerin kaldırıldığı, eşit işe eşit ücret adaletinin sağlandığı, 696 KHK’lı işçilerin YHK anlayışından kurtulduğu, toplu İş sözleşmelerinde YHK’nın 4+4 çerçevesinin son bulduğu, kamuda sen kadrolusun, sen değilsin ayrımına bir an önce son verildiği, gelir dağılımından bütün çalışanların eşit ve hakça faydalanacağı, KİT'lerde kadro bekleyen başta özel güvenlik görevlisi kardeşlerimiz olmak üzere tüm çalışanların kadro sorunlarının çözüldüğü ve barış, huzur ve güven içerisinde bir ülke diliyoruz” şeklinde açıklama bulundu. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *