ANASAYFA arrow right Güncel

1 Mayıs, alın terinin, emeğin ve örgütlü mücadelenin sembolüdür

1 Mayıs, alın terinin, emeğin ve örgütlü mücadelenin sembolüdür
YAYINLAMA: 30 Nisan 2020 / 19.01
GÜNCELLEME: 30 Nisan 2020 / 20.37

Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, pandemi sürecinde büyük bir özveri ve fedakârlıkla görev yapan sağlık çalışanlarının sorunlarının çözülmesini istedi.

“Alın terinin, emeğin ve örgütlü mücadelenin sembol günü olarak her yıl coşkuyla kutladığımız 1 Mayıs’a, bu sene, ne yazık ki koranavirüsün gölgesi altında giriyoruz” diyen Sağlık-Sen Şube Başkanı Arayıcı, “Bir milyon yüz bin sağlık çalışanı, salgınla kora kor mücadele edip daha fazla can kurtarmak, şifa dağıtmak amacıyla gecelerini gündüzlerine katmaktadırlar. Üstelik tüm bunları kendi canları pahasına yapmaktadırlar. Ailelerini, yakınlarını, yuvalarını haftalarca görmedikleri veyahut uzaktan bakıştıkları bile oluyor” dedi.

“Sağlık çalışanlarının sorunları çözüm bekliyor”

Salgın sürecince binlerce sağlık çalışanına virüs bulaştığını, çok sayıda sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini dile getiren Arayıcı, açıklamasını şöyle sürdürdü: Vefat eden sağlık çalışanlarına Allah’tan rahmet dilerken, hasta olanların bir an önce şifa bulmasını temenni ediyoruz. Milletimizin tamamının ittifak ettiği gibi, sağlık çalışanlarımız bu süreçte adeta destan yazıyor. Göstermiş oldukları fedakarlıkların tarifi mümkün değildir. Bu zorlu süreci, sağlık çalışanlarımızın özverili çalışmalarıyla elbette atlatacağız. Biz sağlık çalışanları canımızı ortaya koyup seve seve mücadele verirken, kronikleşmiş sorunlarımızın çözülmesini bekliyoruz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *