ANASAYFA arrow right Güncel

1 GB ücretsiz internet sağlaması olumlu, ama yeterli değil

1 GB ücretsiz internet sağlaması olumlu, ama yeterli değil
YAYINLAMA: 24 Nisan 2020 / 20.16
GÜNCELLEME: 24 Nisan 2020 / 20.40
“GSM operatörlerinin Ramazan ayı içerisinde kullanıcılarına 1 GB ücretsiz internet sağlaması olumlu bir adım olsa da yeterli değil. Bu normal bir kullanıcı için 1 günlük internet kotası demek. Ya geriye kalan 29 gün ne olacak? Yetmez ama olsun…”

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya’nın, koronavirüs salgını nedeniyle 83 milyon vatandaşın evinde kalmak zorunda olduğu bu kötü süreçte ekmek kadar su kadar önemli olan internetin ücretsiz olması yönündeki çağrısı karşılık buldu.

Geçtiğimiz günlerde Yılmazkaya, milyarlık karlar elde eden cep telefonu operatörlerine çağrıda bulunarak, bu zorlu günlerde herkes gibi GSM operatörlerinin de elini taşın altına sokarak halka interneti ücretsiz yapmaları konusunda çağrıda bulunmuştu.

Yılmazkaya’nın çağrısı yanıt buldu ve tüm GSM operatörleri Ramazan ayı boyunca herkese 1 GB internet sağlayacağını duyurdu.

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na da seslen Yılmazkaya, GSM operatörlerinin bu kötü günlerde elini taşın altına koymaları noktasında, Cumhurbaşkanına ve Ulaştırma Bakanına çağrıda bulunmuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bu konu ile ilgili açıklama yaparak, Bakanlık ile GSM operatörleri arasında varılan mutabakatla, operatörlerin 81 milyon cep telefonu abonesine Ramazan'da 1 GB interneti ücretsiz sağlayacağını duyurdu.

Bu açıklamalar üzerine değerlendirmelerde bulunan Yılmazkaya, Ulaştırma Bakanlığı ile GSM operatörlerinin 1 GB interneti 81 milyon aboneye ücretsiz sunma kararını olumlu bulduğunu belirtti.

Türkcell, Türk Telekom ve Vodafone’nin Ulaştırma Bakanlığıyla ortak aldığı ücretsiz internet kararıyla ilgili açıklamada bulunan Yılmazkaya şu ifadelere yer verdi;

“Korona virüs salgını nedeniyle evlerimizde karantina günleri yaşadığımız şu günlerde internet ve telefon kullanımı zorunlu olarak 2-3 kat arttı. Bu kötü günlerde evde kalan çocuklar, öğrenciler ve işlerini internet üzerinden yapmak zorunda kalan birçok vatandaşımız için internet hayati bir öneme sahip.

GSM operatörlerinin Ramazan ayı içerinsin de kullanıcılarına 1 GB ücretsiz internet sağlaması olumlu bir adım olsa da yeterli değil. Bu normal bir kullanıcı için 1 günlük internet kotası demek. Ya geriye kalan 29 gün ne olacak?

Yetmez ama olsun…”

 “Bu kötü günlerde evde kalan tüm vatandaşlarımız içi ekmek kadar su kadar önemli olan internete gerçekçi bir çözüm bekliyoruz.

Bu sıkıntılı günlerde ihtiyacı olan halka ücretsiz konuşma ve internet kotası tanınmalı ve ya alternatif destekler sağlanmalı.

Vatandaşların zamanının çoğunu telefon, bilgisayar başında geçirdiği bu günlerde internet kullanımı giderek artıyor. Türkcell, Telekom ve Vodafone olarak bu zor günlerde eliniz taşın altına koyun ve ülke insanımıza katkı sağlayın, duyarsız davranmayın” dedi.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *