ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Zayıfı çok olan öğrenciye dikkat!”

“Zayıfı çok olan öğrenciye dikkat!”
YAYINLAMA: 17 Ekim 2021 / 18.01
GÜNCELLEME: 17 Ekim 2021 / 18.01
Gaziantep’teki ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören 312 bin 560 öğrenci 15 gün boyunca tatile girdi. Okullarda ikinci dönem 17 Şubat pazartesi günü başlıyor. İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Aykaç, velileri uyararak karnesinde zayıf olan öğrencilere kötü davranılmamasını isterken, “Öğrenciler, yarıyıl tatilinde birinci dönemdeki çalışmalarınızı gözden geçirin. İkinci döneme ilişkin planlamalar yapın” dedi.

Karnesi iyi olanlar sevinirken, zayıf olan öğrencilerin burukluğu dikkat çekti. İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Ay kaç, okulların yaklaşık iki haftalık tatile girdiğini, öğrencilerin bu süre içerisinde dinlenme olanağı bulacağını belirterek, yarı yıl tatili nedeniyle öğrenci, öğretmen ve okul idarecilerine şu mesajı iletti: “Öğrenciler, bu dönemde derslerinize gösterdiğiniz ilginin düzeyini karnelerinizde göreceksiniz. Umarım yeterince zaman ayıramadığınız derslerinize 15 günlük sürede biraz daha eğilir, eksiklerinizi telafi edebilirsiniz. Değerli öğretmenler, genç kuşağın ülkemizin geleceği açısından önemini biliyorsunuz. Kuşkusuz ki onlar bizim yarınlarımız olacak. Diğer yandan öğretmenlerin, kişilik gelişimi üzerindeki etkisini de biliyorsunuz.

Yarını bugünden belirleyen, yarma şekil veren öğretmenlerdir. Hepinizin bunun bilincinde olduğunu ve bu bilinçle hareket ettiğinizi biliyorum. Yarıyıl tatilinde birinci dönemdeki çalışmalarınızı gözden geçireceğinizi ve ikinci döneme ilişkin planlamalar yapacağınızı umuyorum. Değerli okul yöneticileri, eğitim öğrenime uygun ortamlarda gerçekleşmesini hiç kuşkusuz sizlere borçluyuz. Okulunuzu ikinci döneme hazırlamanız için yarıyıl tatili sizlere iyi bir fırsat olacak. Bu fırsatı iyi değerlendireceğinize inanıyorum.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *