ANASAYFA arrow right Teknoloji

21. Yüzyıl’da Öğretmen, teknolojiyi eğitime uyarlayarak en iyi kullanan kişi olmak demek

21. Yüzyıl’da Öğretmen, teknolojiyi eğitime uyarlayarak en iyi kullanan kişi olmak demek
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.34
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.34
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Öğretmen Akademisinde düzenlenen 21. Yüzyıl’da
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Öğretmen Akademisinde düzenlenen 21. Yüzyıl’da Öğretmen Olmak konulu konferans büyük ilgi gördü.

Dünya’da eğitim ve öğretimin yeni teknikler ve teknolojilerle uygulanmaya başladığını ifade eden Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş, 21. Yüzyılda Öğretmen Olmak konulu söyleşisinde öğretmenin teknolojiye hakim olmak ve teknolojiyi eğitime uyarlayarak en iyi kullanan kişi olmak zorunda olduğunu belirterek, “21.yüzyıl dünyasına yeni nesiller yetiştirebilmek için bu yüzyılın ve dünyanın gereklerini yerine getirmek zorundayız” dedi

GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş, öğretmenlik mesleğinin temel ilkeleri yanında gelişen ve değişen teknolojiye paralel olarak eğitim sisteminde meydana gelen değişiklikleri de gözler önüne sererek "21.yüzyıl standartlarında nesiller yetiştirebilmenin yolu, 21.yüzyılda bilinçli bir şekilde çağa uygun öğretmen olma bilinciyle mümkündür” dedi.

Ateş, interaktif olarak yürüttüğü panelde görsel ağırlıklı ve düşündürücü anekdotlara hazırladığı sunusu çok ilgi çekerken, öğretmenleri eğitim konusunda da uyararak öğrencilerin ülke değerlerine sahip çıkmaları gerektiğini vurguladı. UNESCO 21. Yüzyıl eğitim hedefleri hakkında da bilgi veren Ateş, “UNESCO 21. Yüzyıl eğitim hedeflerini bilmeyi öğrenme, yapmayı öğrenme, olmayı öğrenme, bilgi ve medya okuryazarlığı, iletişim, becerileri, eleştirel düşünme ve sistem düşüncesi, problem belirleme, formülleştirme, çözme, entelektüel merak, İşbirliği becerisi, kendi kendini yönetme, sorumluluk, uyum becerisi ve sosyal sorumluluk olarak belirlemiştir. Bu belirtilen standartları taşıyan öğrenciler yetiştirmek gibi bir sorumluluk ve görevi ifa etmek zorundayız. İşte bu standartları yakalamak için öğretmen, öğretmekten çok birlikte öğrenmeye odaklanmalıdır. Öğrenci ve öğretmenlerin, birlikte öğrenmeyi benimsemiş, bir öğrenenler topluluğu olduğuna inanmalıdır.

Öğretmen; “hadi size şunu anlatayım”dan çok, “hadi şunu birlikte bulalım” söyleminden şaşmamalıdır. Öğretmen, geleceğin, sorgulayıcı öğrenme yöntemleri üzerine kurulacağı gerçeğini kabullenmelidir. Aşırı bilgi yüklemekten çok, neyin nerede bulunacağını bilmenin daha yararlı olacağını unutmamalıdır. 21. Yüzyılın öğretmeni, başta öğrencileri olmak üzere herkese karşı saygılı ve demokratik bir kişiliğe sahip, toleranslı, sabırlı, arkadaşça ve esnek olmalıdır.

Ayrıca yapılan istatistikte öğrenci veli ve kendisini 21.yüzyıla hazırlamış olan öğretmenlerin ortak eklentileri, Çağın öğretmeni, şeffaf, açık fikirli , evrensel kültür, ekonomi, enerji ve çevre sorunlarına duyarlı olmalıdır. İletişimi güçlü olmalı, iyi bir konuşmacı olduğu kadar, iyi bir de dinleyici olmalıdır. Entelektüel etkinliklere açık, ancak rutinci ve çok tekrarlayıcı olmaktan da kaçınmalıdır. Öğretmen her öğrencinin ayrı bir kişilik olduğunu kabul etmeli, onları heveslendirmekte ve hayal güçlerini zenginleştirebilmekte usta olmalıdır. Öğretmen, öğrencilerini soru sormaya teşvik etmeli, her sorunun bir ışık olduğunu bilmeli ve her sorunun bir meşale olduğu gerçeğini aklından çıkarmamalıdır. Öğretmen, çocuğu seven, ona saygı duyan bir yaklaşım içinde olmalı, çocukta korku duygusu oluşturacak hiç bir davranış içinde olmamalıdır. Çağın öğrencilerine yani “Dijital Yerlilerine“ hitap edebilmek için, her şeyden önemlisi günümüz teknolojilerine hakim olmak ve teknolojiyi eğitimde en iyi kullanan olmak zorundadır” dedi.İHA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *