ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

 “Yardım kampanyası derhal açılmalı ve gerekli para temin edilmeli”

 “Yardım kampanyası derhal açılmalı ve gerekli para temin edilmeli”
YAYINLAMA: 27 Mayıs 2020 / 13.18
GÜNCELLEME: 27 Mayıs 2020 / 13.18
Tıp Fakültesi bağış kampanyasını bir doktor başlatıyor

24 Eylül günü Üniversite Senatosu tarafından alınan karar gereğince gerçekleşen Gaziantep Tıp Fakültesinin bir an önce hizmete girebilmesi için yoğun bir yardım kampanyasına girişilmesinin gereği Prof. Dr. Kazım Araz ve ODTÜ Gaziantep Kampusu Dekanı Süleyman Demokan tarafından gerçekçi bir biçimde ortaya kondu Ticaret ve Sanayi Odası, Oda meclisi üyeleri de kampanyanın açılması ve Tıp Fakültesine öğretim üyesi yetiştirmek için gerekli paranın bankaya yatırılmasına, yeni kaydedilecek öğrenciler için yatacak yer temini konusunda karar alındı. Sadece yardım kampanyası için Sıkıyönetim Komutanlığının ve vilayetin izin vermesi gerekiyor.

Gaziantep Tıp Fakültesinin kuruluş müjdesini vermek için Ticaret Odasına yapılan toplantıda, saat 20’de elektrik kısıtlaması yapıldı. Bu esnada da Prof. Dr. Kazım Araş konuşuyordu. Prof. Araş konuşmasına ara vermeden karanlıkta devam etti. Basın mensupları karanlıkta not alamadığından mum istendi. Notlar mum ışığında alındı, konuşmada mum ışığında devam etti.

Gaziantep Tıp Fakültesiyle ilgili olarak görüşlerini aldığımız Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ şunları söyledi: “Gaziantep Tıp Fakültesinin çalışmaya başlayabilmesi için Gaziantepli hemşerilerim mutlaka katkıda bulunmalıdır. Aksi taktirde fakülteyi kaybedebiliriz. Bunun için de zaman kaybedilmeden yardım toplama kampanyası açılmalı, istenilen para temin edilmelidir.”

Okurlarımızdan Dr. Ali Saygılı ise telefon ederek Gaziantep Tıp Fakültesiyle ilgili görüşlerini şöyle belirtti:.

“Gaziantep Tıp Fakültesi için zaman kaybedilmeden derhal yardım kampanyası açılmalıdır. Yardım kampanyasına on bin lira ile ilk olarak ben katılmak istiyorum. Bana bu şerefi verirlerse çok mutlu olurum. Parayı nereye yatıracağımı lütfen bildirir misiniz?”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *