ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

 ‘Vatandaş çöplükten geçiniyor’

 ‘Vatandaş çöplükten geçiniyor’
YAYINLAMA: 31 Aralık 2020 / 13.35
GÜNCELLEME: 31 Aralık 2020 / 13.35
1 Mayıs olaysız geçti

1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları olaysız geçti. Emek Platformu Dönem Sözcüsü Türk İş İl Temsilcisi Ali Tabur, ekonominin küçüldüğü ve işsizliğin çığ gibi büyüdüğünü söyledi. Mitingde “işçiler birleşsin iktidara yerleşsin’, ‘herkese iş güvencesi’, ‘işten çıkarmalara son’, ‘kahrolsun IMF, bağımsız Türkiye’, ‘İş ekmek yoksa, barış da yok’ sloganları atıldı.

Emek Platformu’na üye sendikalar tarafından İstasyon Meydanı’nda düzenlenen 1 Mayıs mitingi saat 11.00’de başladı. DİSK, Türk-İş, Hak-İş, KESK başta olmak üzere çoğu sendikaya üye çalışanlar, CHP, HADEP, EMEP, ÖDEP ile bazı meslek odalarının temsilcileri, üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Alanın etrafı polis tarafından kontrol altına alınırken, mitinge gelenler de sıkı aramadan sonra alana alındı. Resmi kurumların açık olması nedeniyle kutlamaya katılımın zayıf olduğu gözlenirken, herhangi bir taşkınlık olmadı. Saat 14.00’e kadar kutlama izni olmasına rağmen kutlama bir saat erken sona erdi.

Mitingde konuşan Emek Platformu Dönem Sözcüsü Türk İş İl Temsilcisi Ali Tabur, ekonominin gittikçe küçüldüğünü, işsizliğin çığ gibi büyüdüğünü ifade ederek, "Devleti küçültme bahanesiyle özelleştirmede usulsüzlük yapılıyor. Kamuda tasfiye yoluna gidiliyor. Bütün bu haksız uygulamalara karşı birlik olalım. Mücadelemizi sürdürelim” dedi.

Genel İş 9 Nolu Bölge Başkanı Nihat Bencan, “Bizi insan yerine koymayanlara karşı bağımsızlığımızı, demokratik mücadelemizi sürdüreceğiz. Bağımsız Türkiye için alanlardayız” diye konuştu. DİSK Bölge Temsilcisi Muzaffer Subaşı ise herkesi örgütlenmeye çağırdı. Subaşı şunları söyledi: “Hakkımızı arayalım ve alalım. Bu ülkede yaşanan vurgun ve talandan en fazla zarar görenler emekçiler. Emekçilerin yaşadığı tablo kader olamaz.”

Hak İş Şube Başkanı Mehmet Kaplan da, temiz kalpli, demir bilekli işçinin mağduriyetinin önlenmesi için herkesi birlik olmaya çağırdı. Kaplan, Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan’a seslenerek, “İşçileri neden bu kadar horluyorsunuz? Sendikal haklardan neden bu kadar kaçıyorsunuz? Korkmayın. Sizi işçi haklarını korumaya davet ediyorum” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *