ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

6. Üzüm Festivali yoğun katılımla yapıldı

6. Üzüm Festivali yoğun katılımla yapıldı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.33
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.33
Musabeyliler’in oluşturduğu Kilis- Musabeyli Kültür ve Dayanışma Derneğinin Şahinbey Parkı’nda düzenlediği 6. Üzüm Festi
Musabeyliler’in oluşturduğu Kilis- Musabeyli Kültür ve Dayanışma Derneğinin Şahinbey Parkı’nda düzenlediği 6. Üzüm Festivali yoğun katılımla yapıldı. 10 bin Musabeyli’nin katıldığı festivale ayrıca Kilis ve Gaziantep’ten de yoğun protokol üyesi katıldı.

Gaziantep Oğuz Boyları Federasyonu Başkanı ve Gaziantep’te yaşayan Musabeylililer’in oluşturduğu Musabeyliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Huzeyfe Durmaz festival açılış konuşmasında yerel ürünlerimizin bir milli karakter taşıdığını ve bu değere sahip çıkmak, bir olmak, diri olmak desturuyla hareket ettiklerini, yörede yetişen kaliteli üzümünde coğrafi işaretinin alınması için çalışma başlattıklarını vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti; “Gaziantep’te yaşayan 85 bin Musabeyli adına 10 bin Musabeyli’yi burada toplamanın gururunu yaşamaktayım. Şahinbey bölgesinde yaklaşık 85 bin Musabeyli var. Bu büyük kalabalığı buraya topladığımız için dernek yönetimine çok teşekkür ederim. Federasyonumuzun ve Musabeyliler Derneğimizin icraatlarına gelecek olursak ülkemizin en büyük sorunlarından birisi uyuşturucu. Federasyonumuzla birlikte gençlerimize, öğrencilerimize üç ayda bir eğitim verilmekte. Gaziantep Üniversitesi iş birliğinde aile sorunları ile ilgili seminerler verilmektedir. En önemlisi kara üzümünün patentini aldık. Musabeyli’nin geleneklerini, Oğuz Boylarının 24 boyunu bir araya getirerek boylarımızı ve etkinliklerimizi yaşatmak istiyorum” dedi.
Şahinbey Belediye Başkan yardımcısı Cuma Güzel ise bu tür kültürel etkinliklerin birlik ve dayanışmanın önemli unsuru olduğunu ifade ederek “ festivale katkı sunan ve başta Huzeyfe Durmaz’a teşekkür ediyorum” dedi.
Ak Parti Kilis İl Başkanı Av. Murat Karataş ise yaptığı konuşmada “Bu festivalin düzenlenmesinde emeği geçen, bizleri bu şölen havasında bir araya getirdiği için Dernek Başkanı Huzeyfe Durmaz ve diğer tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Gerçekten Musabeyli üzümümüz bir marka haline gelmiş durumda. El emeği alın teri ile verimli topraklarımızda yetişen üzümü inşallah bir dünya markası haline dönüşmesi için üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. 6.’sı düzenlenen bu festivale gelecek yıl Kilis olarak biz ev sahipliği yaparak hemşerilerimizi Kilis’te ağırlamak isteriz. Şahinbey’de yaşayan Kilisli hemşerilerimiz bizim gururumuzdur. Neredeyse Kilis nüfusu kadar burada yaşan hemşerimiz var. İnşallah bundan sonraki dönemde siyasi temsil noktasında da bu hemşerilerimizin görev almasını diliyorum” dedi.
Sanatçılardan Mehmet Yakar, Özkan Yılmaz ve Özlem Ceylan’ın sahne aldığı Festivale Gaziantep Vali Yardımcısı Rızvan Eroğlu, Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Erdem Güzelbey, Akparti Kilis İl Başkanı Avukat Murat Karataş, Kilis İl Genel Meclis Başkanı Şıh Mehmet Yalçın, Elbeyli Belediye Başkanı Süleyman Şimşek, Akparti Musabeyli İlçe Başkanı Mehmet Gültekin, Kilis İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Bozkurt, Cemil Pektaş , Fettah Ekinci ,Hemşeri,a şiret, boy, yöre Dernekleri Başkanları ve on bine yakın vatandaş katıldı.
Musabeyliler festivale yoğun ilgi gösterirken festivalde yerel sanatçılar Özkan Yılmaz, Mehmet Yakar, Özlem Ceylan sahne aldı. Sanatçılar söyledikleri şarkılarla Musabeylilere eğlenceli anlar yaşattı.
Daha sonra sanatçıların sahne almasıyla Musabeyliler halay çekerek doyasıya eğlendiler.İHA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *