ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Türkiye’nin sorunu ekonomik değil, güvensizlik sorunudur”

“Türkiye’nin sorunu ekonomik değil, güvensizlik sorunudur”
YAYINLAMA: 07 Eylül 2021 / 14.06
GÜNCELLEME: 07 Eylül 2021 / 14.06
İş adamı İsmail Çoban, herkesin güven duyması halinde ekonomik açılım sağlanabileceğini belirterek, “Türkiye’nin önünün açılacağına inanıyoruz. AB biraz zaman aldı. Bundan sonra ekonominin düzelmesi için uğraşılması gerek. İhracatçının döviz konusundaki sorununun çözülmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Enflasyon ve faiz oranı ile dövizdeki artışın biri bire denk gitmesi gerekirken, doların aşağı indiğini söyleyen Çoban, “Bu kez ithalat patlayacak, bunun bir düzeye çekilmesi lazım” derken, Türkiye’nin sorunun ekonomik değil, güvensizlik sorunu olduğuna dikkat çekti.

Şölen Çikolata olarak 2002"de 30 milyon dolar olan ihracatı 2003’te yüzde 20 artırarak 35-40 milyon dolarlara çekmeyi hedeflediklerini kaydeden Çoban, ABD, Kanada, Ortadoğu, Türki Cumhuriyetler ve Uzakdoğu ülkelerine ihracat yapabildiklerini açıkladı. Çikolata, bisküvi, gofret ve sakız üreten Şölen Çikolata’nın en büyük pazarının Ortadoğu olduğu, ikinci sırayı Balkanlar ve Avrupa'nın aldığı belirtilirken, Türki Cumhuriyetler ve Rusya’nın da iyi bir pazar olduğu bildirildi.

AB ile üretimde belli standartlar geleceğine dikkat çeken İsmail Çoban, Şölen çikolata olarak bir takım ufak tefek eksikliklere rağmen AB’ye hazır olduklarını, Gaziantep’teki birçok sanayicinin de AB’ye hazır olduğunu söylerken, “Eksiklerimiz var. Ancak o pazara girmekte sıkıntı yok. İş güvenliği ve diğer konularda biraz sıkıntı olabilir. Yeter ki haksız rekabet olmasın ne kadar düzenli olursak o kadar başarılı olacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *