ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Türkiye’nin AB üyeliğini destekleriz”

“Türkiye’nin AB üyeliğini destekleriz”
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2021 / 13.55
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2021 / 13.55
Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi Jonnis Corantıs Gaziantep’in faal ve aktif başta tekstil olmak üzere Türkiye’nin önde gelen sanayi kentlerinden biri olduğunu açıkladı.

Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi Corantıs dün Gaziantep’e gelerek incelemelerde bulundu. GTO Başkanı Mehmet Aslan’ı ziyaret eden Corantıs, “Türkiye-Yunanistan arasındaki ticaret hacmi bir milyar dolara ulaştı. 2001’de Türkiye’de yaşanan kriz nedeniyle bu rakam 750 bin dolara geriledi. Ancak iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesini ve yükselmesini istiyoruz” dedi.

Bölgeyle ilgili ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmesi amacıyla Adana’ya Başkonsolosluk açmak için izin istediklerini söyleyen Büyükelçi Corantıs, Başkonsolosluk kanalı ile ilişkileri pekiştireceklerini kaydetti. Bu arada Türkiye’nin AB uyum paketini kabul etmesi ile önemli bir adım attığını hatırlatan Corantıs, Türkiye’nin AB ülkesi olması için destek olacaklarını sözlerine ekledi. Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi Jonnis Corantıs, çeşitli incelemelerde bulunduktan sonra kentten ayrıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *