ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Türkiye, güzel bir ülke”

“Türkiye, güzel bir ülke”
YAYINLAMA: 25 Mayıs 2021 / 14.00
GÜNCELLEME: 25 Mayıs 2021 / 14.00
Türkiye’ye ilk kez geldiklerini söyleyen ABD’liler, “Türkiye’ye daha önce hiç gelmedik. Yeterli bilgiye de sahip değildik. Ama buraya gelip yaşayarak görmemiz Türkiye’yi tanımamız açısından iyi oldu” diye konuştu.

Türkiye’nin sosyokültürel yaşamı ve ekonomisi hakkında bilgi almak için önceki gün Gaziantep’e gelen San Francisco Belediye Başkanı Özel Asistanı Jennifer Kass, Georgia 127. Yaşam Bölgesi Meclis Üyesi Nikki Randall, Boston Şehir Yaşama Bölgesi Danışmanı John Tobin, Kentucky Eyaleti 53. Yaşama Bölgesi Temsilcisi James Comer, Kansas Eyaleti 21. Yaşama Bölgesi Temsilcisi Dean Nevton, Virginia Eyaleti Cumhuriyet Başsavcısı Greer Saunders dün GTO, GSO ve GASBAŞ’ı ziyaret etti.

Kansas Eyaleti 21. Yaşama Bölgesi Temsilcisi Dean Nevton, Ara Hareket’in öncülüğünde bilgi alışverişinde bulunmak için Türkiye’de bulunduklarını ifade etti. Nevton, “Türkiye’ye daha önce hiç gelmedik ve fazla bilgi sahibi de değildik. Bizim için iyi oldu. Çünkü şimdi gelip yerinde gördük, yaşadık ve tanıdık. Çok güzel bir ülke” dedi. Bir soru üzerine Nevton, ABD halkının büyük çoğunluğunun Irak’a müdahaleye destek verdiğini ifade etti.

ABD’liler dün öğleden sonra GSO ve GTO’yu ziyaret etti. GSO Başkanı Nejat Koçer’in il dışında olması nedeniyle grubu Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Ünverdi kabul etti. Sadece iki ülkenin hükümet nez-dindeki görüşmelerinin yeterli olmadığına dikkat çeken Ünverdi, “Sanayi Odası olarak, ABD ile olan ilişkilerimizi en üst düzeyde yürütme arzusundayız. Bu nedenle Kasım ayı içerisinde ABD Bilgi Bürosu kurma hazırlığındayız. İki ülke arasındaki ilişkileri daha da pekiştirmek istiyoruz. İş alemi ve eğitim konusunda karşılıklı diyalog halinde yardımlaşma olacak” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *