ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Turistin sağlığından bile sorumluyuz”

“Turistin sağlığından bile sorumluyuz”
YAYINLAMA: 07 Haziran 2021 / 15.40
GÜNCELLEME: 07 Haziran 2021 / 15.40
Turizm Bakanlığı tarafından, kaliteli turizm hizmeti kapsamında, turist sağlığı konusunda yeni bir genelge yayınlandı. Turizm Bakanı Mustafa Taşar, ülkemize gelen yabancıların en iyi şekilde ağırlanması ve kaliteli bir tatil geçirmelerini sağlamak amacıyla turist sağlığı konusunda önlem almaya çalıştıklarını bildirdi.

Taşar, “Turizm Bakanlığı olarak 2020 turizm vizyonumuzu 50 milyar dolar turizm geliri ve 60 milyon turist olarak belirlemiş bulunmaktayız. Bu bağlamda, ülkemize gelen yabancı misafirlerin en iyi şekilde ağırlanmasını ve kaliteli bir tatil geçirmelerini sağlamak amacıyla her kesimin görev ve sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmesi, turizmdeki hedeflerimize ulaşmada en büyük katkıyı oluşturacaktır.

Konuya turizm ahlak ilkeleri doğrultusunda bakıldığında, turizmciler kendi sorumlulukları çerçevesinde, kamu yetkilileriyle işbirliği yaparak, kendilerinden hizmet bekleyenlere karşı güvenlik, emniyet, kazaların önlenmesi, sağlığın korunması ve gıda sağlığı gibi hususları göz önünde bulundurma, sigorta ve yardım sistemleri ile ulusal düzenlemeler hakkında bilgi vermekle yükümlüdürler. Turistler mevcut olan dahili ve harici tüm iletişim imkanlarına idari, adli ve sağlık hizmetlerine kolay ve hızlı şekilde ulaşabilme imkanından faydalanma haklarına sahip” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *