ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Tek çıkış yolu üretim”

“Tek çıkış yolu üretim”
YAYINLAMA: 27 Mayıs 2021 / 14.43
GÜNCELLEME: 27 Mayıs 2021 / 14.43
Siyasi ve ekonomik istikrarsızlıkla kavrulan Türkiye’nin, ekonomik anlamda yılın ikinci çeyreğiyle ilgili açıklanan rakamların umut verici olduğu bildirildi. OSB Başkanı Akif Ekici, ekonomide yılın ikinci çeyreğinde yüzde 8.8 ve ilk yarıdaki yüzde 4.7’lik büyüme rakamının umut verdiğini ifade etti.

Akif Ekici, “Bu gelişme şu gerçeği açıkça ortaya koşmuştur ki üretmeden bir yere varılamaz. Yıl sonu itibariyle yüzde 35 enflasyon ve yüzde 3 büyüme hedefleyen Türkiye, eğer siyasi istikrara kavuşursa, bu büyüme hızıyla hedeflenenin çok daha ilerisine gidecektir. 2001 Yılı’nın son çeyreğinde Gayri Safi Milli Hasılası yüzde 12.3 daralan ve dünyada en hızlı küçülen ülke olan Türkiye, nasıl oluyor da 2002’nin ikinci çeyreğinde büyümede üst sıralarda yer alabiliyor? Bu, üzerinde önemle durulması gereken bir konudur. Türkiye her türlü potansiyele sahip bir ülkedir. Tek sorun, var olan bu potansiyelin yanlış kullanılmasıdır. Türkiye’de üretimin önünde birçok engel varken bu rakamlar yakalana-biliyorsa, bu engeller ortadan kalktığında neler yapılabileceği ortada” dedi.

Türk reel sektörünün tüm engellere, zorluklara rağmen üretmeye devam edeceğini hatırlatan Ekici, devletin de üreten insanlara köstek değil, destek olması gerektiğini söyledi. Ekici, "Sağlam zemin üzerine oturtulmuş bir ekonomi, istikrara kavuşmuş bir siyaset ve üretimi öncelikli politika olarak kabul eden bir yönetim anlayışıyla Türkiye, hiç kuşkusuz dünyada söz sahibi olan bir ülke konumuna gelecektir” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *