ANASAYFA arrow right Güncel

“Sultanbeyli Devlet Hastanesi idarecileri hakkında suç duyurusunda bulunduk”

“Sultanbeyli Devlet Hastanesi idarecileri hakkında suç duyurusunda bulunduk”
YAYINLAMA: 17 Mayıs 2022 / 14.28
GÜNCELLEME: 17 Mayıs 2022 / 14.28
Anadolu Sağlık Sen İstanbul il yönetiminin, İstanbul Sultanbeyli Devlet Hastanesi idarecileri tarafından 12 Mayıs Hemşireler Günü ve Haftasını kutlamasının engellenmesi üzerine bazı sözleşmeli idarecilerin sendikalara karşı hukuksuz tavırları yeniden gündeme geldi!

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Sultanbeyli Devlet Hastanesinde 12 Mayıs Hemşireler Günü ve Haftasını kutlamak isteyen İstanbul il yönetim kurulu üyelerinin hastane idaresi tarafından engellediğini, bu hukuksuz tutumun yargıya taşındığını açıkladı.

Necip Taşkın, İstanbul il yönetim kurulu üyelerinin 12-18 Mayıs Hemşireler Günü ve Haftasını kutlamak amacıyla Sultanbeyli Devlet Hastanesini ziyaret ettikleri sırada Hastane Başhekimi ve İdari ve Mali Hizmetler Müdürrünün, nöbetçi memur ve nöbetçi şefe talimat vererek hemşirelerle iletişim kurulmasını ve kutlamayı engellediklerini belirterek şunları ifade etti:

“14.05.2022 tarihinde İl Başkanımız Salim Kar, teşkilatlanmadan sorumlu başkan yardımcımız Murat Yıldız ve Sultanbeyli ilçe başkanımız Cüneyt Şahin’in, iddiaya göre Sultanbeyli Devlet Hastanesi Başhekimi ve Hastane Müdürünün talimatıyla nöbetçi memur ve nöbetçi şef tarafından engellenmeleri tüm sendikalar adına utanç verici bir tavırdır. Zira 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu ve Türk Ceza Kanunu hükümlerine göre sendikal çalışmaları engellemenin suç olduğunu herkesin bilmesinde yarar var.

İl Başkanımız Salim Kar tarafından Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürlüğü hastaneye çağrılmış, gelen kolluk kuvvetleri sendikal faaliyetin Anayasal bir hak olduğunu ve engellenemeyeceğini beyan etmelerine rağmen Hastane Başhekimi ve İdari ve Mali Hizmetler Müdürü dinlememiş ve izin alınmadan çalışma yapılamayacağın söylemişlerdir. Peki, soruyoruz; bugüne kadar hastanede sendikal faaliyette bulunan yetkili sendika ve diğer sendikalar sizden izin mi alıyorlardı? Anadolu Sağlık Sen korkusunu anlayabiliyoruz; ama Anayasal hak olan, 4688 sayılı yasa ile güvence altına alınan, TCK 118. Madde ile suç kapsamın değerlendirilen bu çalışmaları hangi güce güvenerek ve bu çalışmayı engellemek için kendinizde nasıl bir hak görüyorsunuz?

İstanbul İl Başkanımız Salim Kar tarafından, Hastane Başhekimi, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü ve diğer görevliler hakkında sendikal çalışmaları engelledikleri gerekçesiyle 16.05.2022 tarihinde Anadolu Adliyesinde suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca Sağlık Bakanlığına da konuyu suç kapsamında ilettik. Bu konunun peşini bırakmayacağız.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *