ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Son 40 yılda 10 nesli harap ettik”

“Son 40 yılda 10 nesli harap ettik”
YAYINLAMA: 10 Haziran 2021 / 14.58
GÜNCELLEME: 10 Haziran 2021 / 14.58
Güneydoğu İplik Sanayicileri Derneği Başkanı Muharrem Balat, küskün parlamenterlerin ve bazı siyasi partilerin seçimi ertelemek için verdiği çabayı ibretle izlediklerini söylerken, “Seçimlerin birkaç ay ertelenmesinin memleketimize vereceği zararları hiç düşünmeden, 3-5 ay daha parlamenter olarak kalmak, sessiz toplumun nefretini kazanmaktan başka bu insanlara ne kazandıracak?” diye konuştu.

Parlamentoda, grup disiplini kalmamış bir partiler grubu oluştuğunu, bu ortamda bir yasa çıkarmak ve hayati kararlar almanın mümkün olmadığına dikkat çeken Balat,” AB uyum yasalarının hangisi hayata geçirilebilir? Bu haksızlığı bu güzel insanlara yapmayın! Parlamento hayatında süreklilik vardır. Yeni Bakanlar Kurulu teşkil edilinceye kadar eski Bakanlar görevine devam eder. Birbiri ile hiç diyalogu kalmamış partilerden oluşan bir hükümet bu kritik anı nasıl değerlendirebilir? Seçimin bir an evvel yapılmasının sayılamayacak kadar büyük yaran vardır. Millet kime oy vereceğini gayet iyi bilir ve verilen hizmetleri iyi takip eder. Partiler boşuna meydanlarda vakit öldürmesinler. Bu yöntemle oy toplayamazlar. Vatandaşın oy verirken vicdanı ile baş başa kaldığı anda verdiği karar en doğru karar olacaktır” dedi.

Güneydoğu İplik Sanayicileri Derneği Başkanı Balat, “Partilerin memleketin problemlerini ve bunların nasıl çözümler uygulayacaklarını seçmene anlatması gerek. Bu konuda hangi parti daha başarılı ve inandırıcı olursa büyük çoğunlukla parlamentoda olacaktır. Boş vaatlere kimsenin inanması mümkün değildir. 15-20 Yıl içinde politikacıların yaptığı hatalar sonunda bu hale geldik. Bir kaç oy uğruna bütçeyi perişan hale sokanlar artık bu milletin yakasından düşmelidir. Milletin parası ile oy uğruna rüşvet dağıtanların büyük bir hata yaptıklarını gördük ve bedelini ağır ödüyoruz. Rahmetli Özal 1983’de yazdığı bir makalede politikacılar büyük hatalar yapmazlarsa. 10 yıl içinde Avrupa insanın refah seviyesine ulaşırız demişti. O zaman ben nasıl bir hata yapabilirler diye düşünmüştüm. Bu mümkün değil demiştim kendi kendime” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *