ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

 “Siyaset, rant kapısı olmaktan çıkarılmalıdır”

 “Siyaset, rant kapısı olmaktan çıkarılmalıdır”
YAYINLAMA: 22 Mart 2021 / 17.53
GÜNCELLEME: 22 Mart 2021 / 17.53

Siyasette yıpranmamış, güvenilir, şaibesiz insanların ön plana çıkması gerektiği görüşünü savunan işadamları, rant kapısı ve birilerinin tapulu malı olmaktan çıkarılması gerektiğini söyledi. Yeni oluşumun şaibesiz insanlardan oluşması ve şekillenmesini arzu ettiklerini belirten iş adamları, Türkiye’nin kaybedecek zamanının olmadığını vurguladı. GTO Meslek Komitesi Üyesi işadamı Ahmet Yağcı, ülkesini seven, dürüst, bilgili, üreten insanların artık siyasette* kendini göstermesi gerektiğini belirtti.

Ahmet Yağcı, siyasetin binlerinin ekmek kapısı olmaktan çıkarılması ve ülkeye hizmet haline getirilmesi gerektiğini, Türkiye’nin buna acil ihtiyacının olduğunu kaydetti. Yağcı, “Türkiye’deki siyaseti rant kaynağı olarak gören, bunu kanıksamış olanlar yapıyor. Bazılarının amacı rant olmayabilir, fakat belli bir gücü elinde bulundurarak insanlar üzerinde söz sahibi olmak isteyenler de var. Örneğin siyasiler bugün devlete ait tüm kurumlarda gücü ellerinde tutmak istiyor. Buralara yerleştirdikleri elemanlar üzerinde etkileri var. Devletin tüm kuramlarına siyasetçiler hakim. Bunların artık sona ermesi gerek. Siyaset, böyle insanların elinden zorla da olsa alınmalı ve bunlar yönetimden uzaklaştırılmalı” dedi.

Siyasette verimli olamayan, varlık gösteremeyen, başarılı olamayan üretkenlikten uzak, sorunlara çözüm bulamayanların bir kenara çekilmesini isteyen Yağcı, “İnsanlar çekilmesini bilmeli. Çünkü ülkenin içinde bulunduğu durum meydanda. Dürüst insanların, verimli ve şaibesiz insanların önü açılmalı” diye konuştu.

Devletin hızla kendini küçültmesi gerektiği görüşünü savunan Yağcı, böyle olması halinde yolsuzluk ve hortumlamaların da yaşanmayacağını belirterek, “Hangi kuruma giderseniz gidin, araya siyasetçiyi  sokmadan işiniz bitmiyor. Devletin kurumlan bu şekilde yönetilmemeli. İnsanlar hangi düşünceden olursa olsun resmi kurumlarda eşit davranılmalı, yasal olan işlemleri aracısız yapılmalıdır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *