ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Savaşa karşı olmak, bir insanlık sorumluluğudur”

“Savaşa karşı olmak, bir insanlık sorumluluğudur”
YAYINLAMA: 30 Eylül 2021 / 14.47
GÜNCELLEME: 30 Eylül 2021 / 14.47
Emek Platformu tarafından pazar günü Gaziantep’te düzenlenecek ‘Savaşa hayır’ mitingine duyarlı olan herkesin davetli olduğunu belirten TMMOB İI Koordinasyon Kurulu Sekreteri EMO Başkanı Erol Karabay, savaşa karşı olduklarını belirterek, ekonomik olarak savaştan bölgenin fazlasıyla etkileneceğine dikkat çekti.

Elektrik Mühendisleri Odası’nda bir araya gelen Türk Mimar Mühendis Odaları Birliğine üye Çevre, Harita, Jeoloji, Makina, Şehir Plancıları, Elektrik, İnşaat, Maden, Mimar ve Ziraat Mühendisleri Odasının temsilcileri, üyelerle birlikte pazar günü yapılacak ‘Savaşa hayır’ mitingine katılacaklarını açıkladı.

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Erol Karabay, bölgede çıkması muhtemel savaşa karşı olmanın insanlık görevi ve sorumluluğu olduğunun bilinciyle hareket ederek, böyle bir savaşı istemediklerini açıkladı. “Ülkemizin bulunduğu coğrafyada yaşanan bölgesel gerilimin ve Amerika’nın Irak’a savaş tehdidinin tüm halkımıza açlık, yoksulluk ve yıkım getireceği yeni bir insanlık dramına neden olacağı aşikardır” diyen Karabay konuşmasına şöyle devam etti:

“Savaşın bölge halkını olumsuz etkileyeceği ortada. Emperyalizmin dünya çapındaki egemenliğini ve doğal kaynaklar üzerindeki denetimini pekiştirmek amacı taşıyan uluslararası hukuka aykırı savaş senaryosuna karşı, dostluk ve kardeşliğin egemen kılınması şart. ABD önderliğindeki emperyalist güçler, egemenlik alanlarını genişleterek, bugün dünya ölçeğinde hüküm süren küresel sömürü düzenini daha da pekiştirmek, yarattıkları büyük eşitsizlikleri daha da derinleştirmek, silah tekellerine kar sağlamak ve zengin petrol rezervlerini denetim altına almak için şimdi hiçbir meşru ve haklı gerekçeye dayanamayan savaşı başlatmak üzeredir. Bu doğrultuda ülkede hızla bu kan ve ölüm girdabına sürüklemek için her türlü baskı unsurunu kullanmaktadır. Sivil ve askeri tesisler işgal ordularının kontrolüne verilmekte, ölmemiz ve öldürmemiz istenmektedir." Karabay, Emek Platformu’nun Gaziantep’te pazar günü İstasyon Meydanı’nda saat 13.00’de yapacağı ‘Savaşa hayır’ mitingini TMMOB olarak destekleyeceklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *