ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

 “Rumlar delice bir harekete tevessül ederlerse sopayı yine yerler”

 “Rumlar delice bir harekete tevessül ederlerse sopayı yine yerler”
YAYINLAMA: 03 Eylül 2020 / 17.34
GÜNCELLEME: 03 Eylül 2020 / 17.34
Vali ve Belediye Başkanı’nı Kıbrıslı mücahitlerin ziyareti esnasında Ertuğ:

Kurtuluş Bayramımız nedeniyle şehrimizde bulunan 30 kişilik Kıbrıslı Mücahit gurubu Vali Fikret Koçak'ı ve Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ'u makamlarında ziyaret ederek Kıbrıs Türk Federe Devleti Başkanı Rauf Denktaş'ın mesajını sunarak birer plaketini verdiler. Mücahitlerin Belediyeyi ziyareti sırasında konuşan Belediye Başkanı A. uran Ertuğ şunları söyledi:

Kıbrıslı kardeşlerim, hoş geldiniz. Barışı ödün verme den gaye edinmiş bir milletiz. Parolamız ulu önder Atatürk'ün buyurduğu “Yurtta sulh, cihanda sulhtur”. Yavru Vatan Kıbrıs'taki Rumlar şunu iyi bilmelidirler, hatırlarından asla çıkarmamalıdırlar. Delice bir harekete tevessül edecek olurlarsa yine sopayı yerler. Daima 45 milyon yanınızdadır Kıbrıs mücahitleri gurubu adına konuşan Erdoğan Arpalıklı ise:

“Yurt dışına Kıbrıslı mücahitler olarak ilk defa dünyanın tek Gazi şehri Gaziantep'e geliyoruz, bunun sevinç ve gururu içindeyiz. Tek başına bir devleti yenen ve özgürlük meşalesini yükselten Gaziantepli kardeşlerime Kıbrıslı kardeşlerimden sevgiler getirdim. Sayın Devlet. Başkanımız Rauf Denktaş'ın bir şildini size takdim etmekten şeref duyuyorum.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *