ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

 “Ölmüşüz, ağlayanımız yok”

 “Ölmüşüz, ağlayanımız yok”
YAYINLAMA: 14 Temmuz 2020 / 17.18
GÜNCELLEME: 14 Temmuz 2020 / 17.18

Kışın gelmesiyle birlikte müşterilerinin artması gerektiğini ileri süren tamirci esnafı, aksine müşteri sayısının azaldığını, hatta işlerin durma noktasına geldiğini belirterek, “Biz ölmüşüz, ağlayanımız yok” diye konuştu.

Orhan, “Vergi, dernek ödeneği, çöp vergisi, kira, muhasebeci ücretinin yaraşıra telefon, elektrik, su, ev kirası gibi birçok giderimiz var. Bunların tümünü buradan kazandığımız para ile ödüyoruz. Ama iş yok, insanlar ayakkabısı yırtık bile olsa tamir ettirmiyor. Çünkü herkesin alım gücü zayıfladı. Herkes eskisi ile idare ediyor” diye konuştu. Sabah evden çıkarken çoğu zaman harçlık bırakmadıklarını hatırlatan Orhan, okul masrafının da çekilmez olduğunu vurguladı.

 “Ceplerimiz ödenmemiş fatura dolu” diyen Erdal Özcan ise “Olmayan devletten ne isteyebiliriz ki” diyerek hükümetin ekonomi politikalarına olan tepkisini dile getirdi. “Böyle hükümet mi olur?” diyen Ali Yalman “Dükkanda raflar boş, ama bizden vergi alıyorlar, malzemeye her gün zara geliyor, içtiğimiz çayın parasını ödeyemiyoruz” dedi. İşlerden ve hükümetin ekonomi politikalarındaki tutarsızlıklardan dert yanan esnaf “Devletimizi, milletimizi seviyoruz, devletin de bizi sevmesini, birazcık ilgi göstermesini bekliyoruz” dediler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *