ANASAYFA arrow right Dünya

2 milyon yeni seçmen 650 seçim bölgesi var

2 milyon yeni seçmen 650 seçim bölgesi var
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.40
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.40
İngiltere 12 Aralık'ta erken seçime gidiyor
İngiltere 12 Aralık'ta erken seçime gidiyor

Brexit sürecinin tıkandığı İngiltere'de parlamento 12 Aralık'ta erken seçime gidiyor. Brexit referandumundan beri potansiyel olarak AB ile ayrılık yanlısı 2 milyon seçmenin hayatını kaybetmiş olmasının yeni bir demografik tablo çıkarması bekleniyor.
İngiltere'yi 31 Ekim'de Avrupa Birliği'nden (AB) ayırma sözünü gerçekleştirmesi parlamento tarafından engellenen Başbakan Boris Johnson'ın erken seçim talebi parlamentoda kabul gördü.
Muhalefet partileri, AB'nin Brexit'i 31 Ocak'a ertelemesi, böylece anlaşmasız Brexit ihtimalinin ortadan kalkması üzerine 12 Aralık'ta erken seçime gitmeyi öngören tasarıyı kabul etti.
Neden dördüncüde kabul edildi?
İngiltere Başbakanı Johnson'ın daha önce sunduğu üç erken seçim tasarısı oylamadan geçememişti.
Anlaşmasız Brexit ihtimalinin şimdilik tamamen ortadan kalkış olması muhalefetin, daha önce reddettiği erken seçim tasarısını kabul etme sebebi olarak görülüyor.
Kampanya temaları yine Brexit olacak
Brexit krizinin seçim kampanyalarının temel konusu olması bekleniyor.
Seçmenin 23 Haziran 2016'da bir milyondan az farkla Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı aldığı referandumun üzerinden geçen üç yılı aşkın sürede ülkenin demografik yapısı da belirleyici olacak ölçüde değişti.
2,5 milyon genç seçmen var
Bu süreçte, potansiyel olarak Brexit yanlısı 2 milyon orta yaş üstü insan hayatını kaybetti. 12 Aralık'taki seçimlerde yine potansiyel olarak AB'den ayrılmama taraftarı 2,5 milyon genç seçmen oy kullanacak.
Ülkede 650 seçim bölgesi var
46 milyon seçmenin bulunduğu ülkede 650 seçim bölgesi var.
18 yaş ve üzerindeki herkes, kayıt olma ve İngiltere vatandaşı ya da Birleşik Krallık'ta yaşayan İrlanda veya Milletler Topluluğu vatandaşı olma şartıyla oy kullanabiliyor.
Avam Kamarası'nı oluşturan parlamenterler seçimle belirleniyor. Bianet
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *