ANASAYFA arrow right Teknoloji

12 milyar dolarlık enerji yatırımı

12 milyar dolarlık enerji yatırımı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.42
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.42
Afşin Elbistan bölgesine hazine garantisi olmadan 10-12 milyar dolarlık yatırım yapılmasının planlandığını söyledi.
Bakan Yıldız, kömür rezervlerinin daha etkin kullanımı için Afşin Elbistan bölgesine hazine garantisi olmadan 10-12 milyar dolarlık yatırım yapılmasının planlandığını söyledi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bakanlık Toplantı Salonu'nda Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) ile Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dabi Emirliği Ulusal Enerji Şirketi TAQA arasında Afşin Elbistan bölgesinde elektrik üretimine ilişkin ortak bildirinin imza törenine katıldı.
Afşin Elbistan Havzası'nın 4,4 milyar ton kömür rezerviyle Türkiye'nin linyit rezervinin yaklaşık yüzde 40'ına sahip olduğunu belirten Yıldız, ''Türkiye'nin doğalgazı yok ama kömür kaynakları var. Afşin Elbistan havzasında kömürden elektrik üretecek yeni bir santralle yaklaşık 1,2 milyar dolarlık doğalgaz ithalatının önüne geçilmiş olacak. Kömür rezervlerinin daha etkin kullanımı için bölgeye Hazine garantisi olmadan 10-12 milyar dolarlık yatırım yapılması planlanıyor. Türkiye eski Türkiye değil. Kendisine daha çok güvenen ve büyüyen bir ülke var. Biz 2023 yılına kadar minimum 17 bin MW kömür santralini devreye alacağız'' diye konuştu.AA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *