ANASAYFA arrow right Ekonomi

 Memur maaşlarına seyyanen yüzde 10 zam yapılsın

 Memur maaşlarına seyyanen yüzde 10 zam yapılsın
YAYINLAMA: 16 Mayıs 2021 / 19.51
GÜNCELLEME: 16 Mayıs 2021 / 20.13
11-17 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle konuşan Büro Memur Sen Gaziantep Şube Başkanı Hanifi Borazan, enflasyon karşısında alım gücünü yitiren maaşlara memur maaşının en az yüzde 10’u kadar seyyanen zam verilmesini, gelir vergisinin ise yüzde 15 olarak sabitlenmesini istedi. 

Başkan Borazan, “Büro Memur-Sen olarak, kamu görevlilerinin insanca yaşamasını, evlerine mutlu gitmelerini istiyoruz. Sosyal Güvenlik Haftası, öncelikle kurumdaki kamu görevlileri mutlu edilerek değer kazanacaktır. Bunun için kurum personeli uzmanlaştırılmalı, acilen kurum içi SGK Uzmanlığı planlaması yapılmalı ve İl Sosyal Güvenlik Uzmanı, Sosyal Sigorta Uzmanı kadroları bir an önce ihdas edilerek özlük ve mali iyileştirme yapılmalı” açıklamasını yaptı. 

SGK’da çalışanlar başka kuruma geçmek istiyo

Borazan, mali ve özlük haklarda yaşanan kayıplar nedeniyle SGK’da çalışan kamu görevlilerinin başka kurumlara geçmek istediğini vurgularken, “Bu gidişle kurumda alanında uzman personel kalmayacak. Sosyal Güvenlik Haftası vesilesiyle kurumda çalışan personele yapılan haksızlıklara “dur” diyoruz. Genel yetkili sendika olarak bu haksızlığın giderilmesini ve kamu görevlilerimizin emeğinin ve alın terinin karşılığının verilmesini istiyoruz. Kurumdaki kamu görevlilerimizin hakkı olan 2011 yılında yayınlanan 666 sayılı KHK ile kesilen fazla mesai ücretleri, ikramiyeleri ve ek ödemeleri yeniden verilmeli. Şeflerin özel hizmet tazminatları ve ek ödeme oranları yükseltilerek uğradıkları maaş adaletsizliği giderilmeli. 4/B’li sözleşmeli olarak görev yapan personel en kısa sürede kadroya geçirilmelidir. Kurum içi kariyer planlaması yapılmalı” ifadelerine yer verdi. 

Sosyal Güvenlik Haftası buruk kutlanıyor 

Başkan Borazan, SGK’da çalışan kamu görevlilerinin 2011 yılında yayınlanan 666 sayılı KHK ile ellerinden alınan mali ve özlük hakları nedeniyle Sosyal Güvenlik Haftası’nı buruk bir şekilde kutladığını kaydederken, “SGK, beşikten mezara kadar bütün vatandaşlarımıza çok sayıda hizmet verilmekte ve vatandaşlarımızın hızlı, kaliteli hizmet almasını hedefliyor. Ancak, bu hedefin gerçekleştirilmesinde en büyük paya sahip olan personelin mali ve özlük hakları göz ardı ediliyor. Kendilerinden ve ailelerinden fedakârlıkta bulunarak, özveri ve gayretle gecesini gündüzüne katarak, mesai mefhumu gözetmeden çalışan kamu görevlilerinin bu çalışmalarının karşılığını alamaması büyük bir adaletsizlik” dedi.   

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *