ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

 “Kentlerin gelişmesi için sosyal gelişme gerekli”

 “Kentlerin gelişmesi için sosyal gelişme gerekli”
YAYINLAMA: 29 Aralık 2020 / 13.38
GÜNCELLEME: 29 Aralık 2020 / 13.38
GTO tarafından ilköğretim okullarında 6, 7 ve 8. sınıflarında eğitim gören öğrenciler arasında düzenlenen “Gelenek, Görenek ve El Sanatlarıyla Gaziantep” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen ödül törenine GTO Meclis Başkanı ve Meclis Üyeleri ile Milli Eğitim Müdürü Mesut Aykaç katıldı. Törende konuşan Mehmet Aslan, GTO’nun bir takvim yılı içerisinde öğrencilere yönelik çeşitli yarışmalar düzenlediğini söylerken, “Bir kentin büyümesi sadece sanayiyle değil, eğitim öğretim, sosyal alanda gelişmesiyle mümkündür. Şehrimizin gelenek ve görenekleri konusunda öğrencilerimizin düşüncelerini alma ve onları geliştirme konusunda teşvik etmek için bu yarışmaları düzenliyoruz” dedi.

Milli Eğitim İl Müdürü Mesut Aykaç da konuşmasında eğitimin önemine değinerek, “Eğitimin önemi her geçen gün daha belirgin olarak kendini gösteriyor. Artık bir ülkenin güçlülüğü, çağdaşlığı eğitilmiş insan gücüne endeksli. Eğer çağdaş olmak ve gelişmek, sokakta rahat yürümek ve evimizde rahat oturmak istiyorsak, sokaktaki her vatandaşımızı eğitmek zorundayız. Devletin eğitime ayırdığı pay belirli. Eğitime sadece devletin değil tüm kesimlerin katkıda bulunması gerek. Bir ülkeyi bitirmek istiyorsan, o ülkenin eğitimini kültürünü yok ederek bitirebilirsin. Devletlerin yaşaması için kuşaktan kuşağa kültürünü taşıması lazım” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *