ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Irak’taki gelişmeler çok güzel gelişmeler değil”

“Irak’taki gelişmeler çok güzel gelişmeler değil”
YAYINLAMA: 31 Ağustos 2021 / 13.07
GÜNCELLEME: 31 Ağustos 2021 / 13.07
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, 'Kaçınılmaz olursa biz de ülke olarak milli menfaatlerimiz neyi gerektiriyorsa onu yaparız' dedi.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, olası bir Irak operasyonunu değerlendirirken, "Gelişmeler, çok güzel gelişmeler değil. Bir şey kaçınılmaz olursa biz de ülke olarak milli menfaatlerimiz neyi gerektiriyorsa onu yaparız" dedi. Tüzmen, ATO'da düzenlenen TOBB Ticaret Odaları Konsey toplantısından ayrılırken, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "Irak’a yığınak yapıldığı belirtiliyor, savaş kapıda mı?" şeklindeki sorusu üzerine Tüzmen, şunları söyledi:

“Ben dış ticaret işlerine bakıyorum, dış ticaret bundan nasıl etkilenir ona bakıyorum. Gereken açıklamaları, Başbakan ve Başbakan Yardımcıları yapıyor. Gelişmeler çok güzel gelişmeler değil, 1990-2000 aralığında çok büyük maliyetlerle karşılaştık. Aynı şeyi bir kez daha görmek istemediğimiz defalarca dile getirildi. Bir şey kaçınılmaz olursa biz de ülke olarak milli menfaatlerimiz neyi gerektiriyorsa onu yaparız."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *