ANASAYFA arrow right Yaşam

 ‘İnsanlar doğal olan ürünlere yönelmeye başladı’

 ‘İnsanlar doğal olan ürünlere yönelmeye başladı’
YAYINLAMA: 06 Mayıs 2020 / 15.25
GÜNCELLEME: 06 Mayıs 2020 / 15.25

Bundan dört yıl önce evinde doğal reçel ve turşu üreten Arzu Tokgöz, açtığı “Kahvaltı Evi”nde yaptığı ürünleri satışa sunuyor. Birçok yöreye ait 15 reçel çeşidini sofralara kazandıran Tokgöz, doğal, organik ve ev yapımı turşu ve reçel çeşitlerini artırmayı ve işini genişletmeyi düşünüyor. Tokgöz, salgın sürecinde insanların en çok ev yapımı doğal ürünleri tüketmeye yöneldiğini kaydetti.

Her mevsimin meyvesine ve sebzesine göre reçel ürettiğini söyleyen Tokgöz, “Örneğin portakal mevsiminde portakal reçeli yapıyorum. Ya da yaz mevsiminde domatesten domates reçeli yapıyorum. Ayrıca ev yapımı turşu ve konserve döneminde konserve de yapıyorum” dedi.

Ürünleri toptan sattığını, ancak salgının nedeniyle üretiminde azalma olduğunu söyleyen Tokgöz, “Üretimimde ve satışlarımda azalma oldu. Ben isteğe göre üretim yapıyordum. Elimdeki malzemeyle çalışıyorum. Sadece pazarcılara ürün veriyordum. Ama salgından dolayı onların pazara gitmemesi beni olumsuz etkiledi. Salgın sürecinde dükkanımı tamamen kapatmadım. Ben de ilk dönemlerde olumsuz etkilendim. Virüs var, acaba temiz mi diyen ve bu nedenle tedirgin olan insanlar oluyor. Ancak böyle devam etmedi. Çünkü insanlar bu süreçte daha fazla tüketmeye başladı” diye ifade etti.

‘İnsanların bilinçlendiğini düşünüyorum’

Salgından dolayı insanların daha çok doğal ve ev yapımı ürünlere yöneldiğini dikkat çeken Tokgöz, “Benim sattığım gıda ve ev yapımı. İnsanlar salgın sürecinde ev yapımı ve doğal olan ürünlere yönelmeye başladı. Yani kimyasal madde içeren ürünlerden çok, ev yapımı ve doğal olan ürünleri alıyorlar. Bu da aslında benim için olumlu bir şey. Çünkü tamamen doğal ve ev yapımı reçel ve turşular üretiyorum. Bir diğer olumlu yanı da insanların bilinçlenmesi, yediklerine dikkat etmesi. Birçok insan evde kendi üretmeye başladı. Örneğin evde ekmek yapılmaya başlanması” ifadelerini kullandı.

‘İşimi genişletmeye çalışıyorum’

Tokgöz, “Ben bundan sonraki sürecin daha iyi olacağını düşünüyorum. İnsanlar yedikleri ürünlere dikkat etmeye devam ederse daha sağlıklı bir sürecin bizi bekliyor olacağını düşünüyorum. Şimdi işimi genişletmeye çalışıyorum. Etiket almaya çalışıyorum. Ben doğal ürün diye etiket alırsam marketlere, bakkallara da ürün satabileceğim. Zaten tüm marketler doğal ürün bulundurmak zorunda. Bu hem benim için hem de marketler için de iyi olacak” dedi. Esra Aydın

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *