ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

 ‘İnsanın sömürülmediği insanca, hakça yaşam..’

 ‘İnsanın sömürülmediği insanca, hakça yaşam..’
YAYINLAMA: 30 Aralık 2020 / 13.25
GÜNCELLEME: 30 Aralık 2020 / 13.25
1 Mayıs’ın işçi sınıfının, emekçilerin baskıya, sömürüye, emperyalizme karşı birlik ve mücadele günü olduğunu kaydeden siyasi partiler ve sivil toplum örgütü temsilcileri yaptıkları yazılı açıklamalarla çalışanların bayramını kutladı.

İşçi Partisi İl Başkanı İbrahim Yiğit, herkesi İşçi Partisi bayrağı altında 1 Mayıs’a katılmaya çağırırken şunları söyledi: “Artık herkesin gerçeği görmesi gerek. Meydanlarda, yürüyüşlerde Amerikancı-Avrupacı iktidarlardan iş, ekmek, Özgürlük isteyerek kaybedecek zamanımız kalmamıştır. Ecevit, Bahçeli, Yılmaz koalisyonu, iktidarı IMF’ye vermiştir. Türkiye dışarıdan yönetiliyor. İşsizliğe, pahalılığa, özelleştirmeye, sömürgeleşmeye son verecek, milli iradeye ve iktidara sahip çıkacak devrimci milli bir hükümete acil ihtiyaç vardır.”

Hükümetin istifa ederek erken seçime gidilmesi gerektiğini söyleyen Yiğit, “Erken seçimde işçi sınıfı, emekçiler, esnaf, memur ve tüm halkımız İşçi Partisi’ne oy vererek milli bir hükümetin kurulmasına destek olmalıdır. Çünkü sadece İşçi Partisi IMF baskısına, Amerika ve Avrupa emperyalistlerinin Türkiye’yi bölme planlarına karşı duruyor. Doları yasaklayacak, hortumcunun malına el koyacak, iç ve dış borçları erteleyecek, kaynakları işçiye, köylüye, emekçiye dağıtacak hükümeti İşçi Partisi kurabilir” dedi.

Yapılan açıklamada “Bugün ülkemizde yaşanan vurgundan, soygundan, yalandan ve talandan en fazla zarar gören kesim emekçi sınıflarıdır. Çarpık ekonomik yapılanma, dengesiz gelir dağılımı, eğitim, sağlık gibi sorunlardan en yaygın biçimde emekçilerimiz etkilenmektedir. Ülkemizde yaşadığımız tablo emekçilerin kaderi olamaz. Düzenin çarkları devamlı çalışanların üzerine döndürülemez. Emeği gerçek yaşamda da en yüce değer kılmalıyız. İnsanların horlanmadığı, sömürülmediği, insanca ve hakça bir yaşam diliyoruz” denildi.

Tüm Emekliler Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Haşim Beydili, 1 Mayıs’ın geçmişte bu yolda şehit olmuş kişilerin hak ettiği gün olduğunu bu günün emekçilerin hak bayramı olarak kutlanmasını ve yasal bayram olmasını umduklarını ifade etti. Beydili, Türkiye’de hayatının en verimli zamanını ülkesine ve milletine hizmet olarak vermiş ve emekli olmuş yaşlısına Türk Hükümeti’nin ne kadar sahip çıktığının herkesçe malum olduğunu bildirdi. Beydili bu arada Gürcistan Tüm Emeklileri Sendikası üyelerinin kendilerini ziyaret ettiğini de hatırlatarak, “Gürcistan gibi bir devlette bırakın emeklileri, üniversite öğrencileri sendikaya üye olurken, Türkiye’de halen bizim emekliler yasamız uygulanmamaktadır. Türkiye’de 2 -3 bin kişi işinden olurken halen iş güvencesi yasasını "hayata geçiremedi” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *