ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“İç borç dondurulsun”

“İç borç dondurulsun”
YAYINLAMA: 09 Ağustos 2022 / 13.47
GÜNCELLEME: 09 Ağustos 2022 / 13.47
AK Parti İl Başkanı Ökkeş Eruslu, Cumhuriyet tarihinin en ağır ekonomik krizini yaşayan Türkiye'nin iç borcunun 85 milyar dolan bulduğunu belirterek, bu borcun belli bir ödeme planıyla dondurulması gerektiğini söyledi.

Eruslu yaptığı açıklamada, devletin sürekliliği açısından tüm kaynakların harekete geçirilerek dış borçlarını ödemesi gerektiğini belirtti. İç borç konusunda ise, 85 milyar dolarlık borcun dondurulması gerektiğini ifade ederek, Türkiye’nin açıklanan 500 büyük şirketinin gelirlerinin yüzde 87.8’inin faaliyet dışı gelirlerden elde edildiğini öne sürdü.

Eruslu, "Üç-beş milyonunu tasarrufa yatıran veya devletten cüzi miktarlarda alacağı olanlara sözümüz yok. Türkiye'nin 500 büyük şirketi çalışarak değil, devletin sağladığı gelirlerle büyüdü. Devletin iç borcunun büyük bir bölümü bu şirketleredir. Bir yandan lüks bir hayat süren azınlık bir kesim varken, öte yandan ülkenin büyük bir bölümü perişan bir hayat yaşıyor. 500 büyük şirket, devletin nimetlerinden yeterince faydalandı" dedi.

Ökkeş Eruslu, devletin 85 milyar doları bulan 500 şirkete olan borcunun belirli bir ödeme planı çıkarılarak dondurulması gerektiğini ifade ederken, "Devletin borcu borçtur. Ekonomide rahatlama sağlandıktan sonra bu şirketlere olan borç, vadelendirilip ödenmeli" diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *