ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Halk, hizmetin karşılığını verir umudundaydık!”

“Halk, hizmetin karşılığını verir umudundaydık!”
YAYINLAMA: 28 Temmuz 2021 / 13.19
GÜNCELLEME: 28 Temmuz 2021 / 13.19
ANAP ve MHP’de seçim şoku sürüyor…

Türkiye geneli bir yana Gaziantep'te aldıkları oy karşısında hayal kırıklığı yaşadıklarını bildiren ANAP İI Disiplin Kurulu Başkanı Orhan Kitapçı, “En azından halkın hizmetin karşılığını vereceğini ümit ediyorduk. Fakat istemediğimiz bir sonuçla karşılaştık” dedi. MHP İl Başkanı Mehmet Yıldırım da parti olarak böyle bir sonucu beklemediklerini belirtti.

Turizm Bakanı Mustafa Taşar’ın verdiği hizmetlerin karşılığı olarak Türkiye genelinden çok Gaziantep’te oy beklediklerini hatırlatan Kitapçı, “57. Hükümet döneminde Turizm Bakanı Taşar, yöreye hizmette kusur etmedi. Bu hizmetlerin karşılığını Gaziantep halkı verir umudundaydık. Fakat sandıktan istemediğimiz bir sonuç çıktı” dedi.

AKP’nin Türkiye’ye getirecekleri ve götüreceklerini ileriki günlerde tartışmak gerektiğini ifade eden Kitapçı şöyle konuştu: “Eğer seçim öncesi attıkları nutuklarda ‘Değiştik, yeniyiz’ imajı iktidara geldikten sonra zedelerlerse veya tersi bir hareket olursa, 3 Kasım’da yaşanılan depremi onlar da görür. Göründükleri gibi olurlarsa bir tehlike olmaz. Türkiye’de artık herkes serbest değil. Tüm dünya Türkiye’yi dört gözle izliyor. AKP milletin sadece yüzde 34’ünü temsil ediyor. Ama yüzde 66 temsil edilmiyor. AKP sadece yüzde 34’ün hükümeti olmamalı. Eğer bunu yaparsa yanlış yapar.”

AKP’nin tek başına iktidara gelmesiyle halkın huzura kavuştuğunu ifade eden MHP İl Başkanı Mehmet Yıldırım, “Millet olarak bundan sonra tek başına iktidar olan AKP’nin icraatlarını bekleyip göreceğiz” dedi. Yıldırım, parti olarak böyle bir sonucu beklemediklerini de vurguladı. Yıldırım, her zaman tek partinin iktidar olmasını savunduğunu, dolayısıyla sorumluluğun tek partide olması gerektiğini söyledi. Yıldırım, “Partiler fikir ve icraatlarını iktidara gelip uygulamalı ve halkın takdirine sunmalı. Şu anda AKP’nin, henüz hiçbir icraatı yok. Zaman içerisinde doğru ve yanlışları görülecektir” dedi.

MHP olarak seçimde böyle bir sonucu beklemediklerini söyleyen Yıldırım, “Seçimden farklı bir sonuç çıktı. MHP’nin baraj sorunu olmayacağı kanaatindeydim. Ancak, halkın derin sessizliği ve tepkisi, sonucun tespitini zorlaştırıyordu. Bu sessizlik tepki oylarına dönüştü ve nitekim Türk halkı bizimde içinde bulunduğumuz mevcut partileri cezalandırdı ve toplumsal değişim yarattı. Sonuçta ortaya tek başına iktidar olan AKP hükümeti ve CHP muhalefetli bir parlamento çıktı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *