ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

‘Gençlerimizin geleceği sokaklarda yok olacak’

‘Gençlerimizin geleceği sokaklarda yok olacak’
YAYINLAMA: 27 Temmuz 2022 / 13.03
GÜNCELLEME: 27 Temmuz 2022 / 13.03
Ekonomik ve sosyal sorunlar nedeniyle sokakta yaşayan ve sokakta çalışan çocuklar sorunu güncelliğini korurken, bu çocuklarla ilgili kalıcı çözümler üretilmediği takdirde geleceğin teminatı olan çocukların ve gençlerin, geleceklerinin sokaklarda yok olacağına dikkat çekildi.

Gaziantep Sağlık, Eğitim, Kültür ve Bizim Çocuklarımız Vakfı (GA-SEK) Başkanı Ali İhsan Sofuoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak 1998 yılında Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde sokakta yaşayan ve sokakta çalışan çocuklara hizmet vermek amacıyla “Bizim çocuklarımız Projesi”ni hayata geçirdiklerini ve çocukların geleceğiyle ilgili sorunlara el atıldığını hatırlattı.

Belediyenin sokak çocuklan sorunu konusunda gösterdiği hassasiyetle tüm Türkiye’ye örnek olduğunu hatırlatan Sofuoğlu, sokakta çalışan veya sokakta yaşayan 2 bin 500 civarında çocuğun her türlü ihtiyacının karşılandığı ve sorunlarının çözümlendiğini açıkladı.

500 Civarında çocuğun kurumda barındırıldığı, zararlı alışkanlıklarından uzaklaştırılıp işe veya okula yönlendirildiğini ifade etti. Sofuoğlu, “Bin 500 çocuğun okul ihtiyaçları karşılanarak eğitimlerini yarıda bırakmaları engellendi. Kıyafet ve gıda yardımları ile çocuklar ve aileleri desteklendi. 185 Sokakta çalışan Çocuk Yatılı Bölge Okullarına yerleştirildi. Hiç okula başlamamış veya okulunu yarıda bırakmış 78 çocuk kurumun bünyesinde açılan okuma-yazma kursu ile okuma yazma öğrenerek M.E.B. onaylı sertifika aldı. Her gün ortalama 150 - 200 sokakta çalışan çocuğa öğle yemeği veriliyor. Sokakta kalan, evden kaçan, madde kullanan, evden atılan, sokakta yaşayan çocuklar yatılı merkezimizde rehabilite edilerek topluma kazandırılmaktadır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *