ANASAYFA arrow right Spor

 Gaziantep FK, 11 Mayıs’ta antrenmanlara başlıyor

 Gaziantep FK, 11 Mayıs’ta antrenmanlara başlıyor
YAYINLAMA: 01 Mayıs 2020 / 18.45
GÜNCELLEME: 01 Mayıs 2020 / 18.45
 “Geçirdiğimiz hassas dönemin bilincinde olarak, futbola tekrar döneceğimize de hep inandık. Yurt dışında bulunan futbolcularımız ve teknik direktörümüz Sumudica ile yardımcıları önümüzdeki bir iki gün içerisinde ülkemize dönecekler

Gaziantep Futbol Kulübü As Başkanı Müslüm Özmen, kulüp internet sitemize takımımızın son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Ülke olarak hassas bir dönemden geçildiğinin ve pandemi sürecinin en başından bu yana insan sağlığını ön planda tuttuklarını ifade eden Müslüm Özmen, 11 Mayıs’ta antrenmanlara başlanılacağını söyledi. Özmen, “ Takımımız, 11 Mayıs’ta antrenmanlara başlayacak. Yurt dışında bulunan futbolcu ve teknik heyetimiz dönüyor. Tüm futbolcularımıza gereken desteği vermeye devam edeceğiz.  Bir aylık kamp sürecini en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz” dedi,.. 

 En kısa sürede de güzel günlere tekrar kavuşacağız

Profesyonel Futbol Takımının, yaklaşık 45 gündür Covid-19 salgını nedeniyle takım antrenmanlarını yapmadığını belirten As Başkan Müslüm Özmen, “Gaziantep Futbol Kulübü Yönetim Kurulu olarak esas önceliğimiz her zaman insan sağlığı olmuştur. Liglerin haziran ayının başında başlaması planlandığından dolayı 11 Mayıs’tan itibaren futbolcularımızın takım antrenmanlarına yapması yönünde karar aldık. Futbolcularımıza ve teknik heyetimize de bu kararımızı bildirdik. En kısa sürede şehir dışı ve yurt dışında olan tüm futbolcularımız Gaziantep’e gelerek, çalışmalara başlayacağız. Umut ediyorum ki ülkemiz şu ana kadar gösterdiği örnek birlik ve beraberliği sürdürecek olup, en kısa sürede de güzel günlere tekrar kavuşacağız” dedi.  

 Futbolcularımıza gereken desteği vermeye devam ediyoruz

Liglere verilen aranın açıklanmasının ardından futbolcularla yaptığı ilk toplantıda onlara bu sürecin asla bir tatil olmadığını ifade ettiklerini dile getiren Müslüm Özmen, “Türkiye Futbol Federasyonumuzun ligleri erteleme kararını açıklamalarının ardından futbolcu ve teknik heyetimizle görüştük. Bu sürecin en sağlıklı şekilde atlatabilmemiz adına asla bir tatil olarak görülmemesi gerektiğini ve evlerinde kalmaları yönünde uyarılarda bulunduk. Onlarda bu süreç içerisinde çalışmalarını kulübümüz kondisyoneri tarafından belirtilen programa göre gerçekleştirdiler. Bu doğrultuda belki de Türkiye’de ilk kez kulübümüz fitness salonunda bulunan malzemelerimiz bile oyuncularımızın evlerine gönderildi. Biz futbolcularımıza gereken desteği vermeye devam ediyoruz, elbette ki evlerinde yaptıkları bireysel çalışmalar çok büyük önem arz etmekteydi ve takım antrenmanlarıyla birlikte performanslarını yeniden yükselteceklerine inanıyoruz”  dedi.

spor

 Tüm oyuncular ve teknik ekip 2 Mayıs Cumartesi günü dönüyor

Liglere verilen aranın ardından ailevi sebeplerinden ötürü ülkelerine giden futbolcu ve teknik heyetinde önümüzdeki bir iki gün içerisinde Gaziantep’e geleceklerini belirten Müslüm Özmen, “Bilindiği üzere Alexandru Maxim, Kana-Bıyık, Souleymane Diarra ve Günay Güvenç yurt dışında bulunan oyuncularımız. Kana-Bıyık ve Diarra eşlerinin yakın tarihte doğum yapmasından dolayı, Günay Güvenç ise Almanya doğumlu olmasından dolayı ailesiyle birlikte olmak ifade ederek iznimiz doğrultusunda ülkelerine gittiler. Romanya’da bulunan futbolcumuz Alexandru Maxim, teknik direktörümüz Sumudica ve teknik heyetimiz de ülkelerine gitmişlerdi. Tüm futbolcularımız ve teknik heyetimizle yaptığımız görüşmelerde kendilerine en geç 2 Mayıs Cumartesi gününe kadar şehrimize dönmeleri gerektiği ifade edildi. Kendileri ülkemize gelecekler ve yasal prosedürlerle birlikte karantina sürecinin ardından çalışmalara katılacaklardır” dedi. 

 14 gün boyunca KYK Yurtlarında misafir edilecekler

Ülkelerinde bulunan futbolcular ve teknik heyetin, Türkiye’ye girişlerinin ardından Kredi Yurtlar Kurumu bünyesinde bulunan öğrenci yurtlarında 14 günlük karantinaya gireceklerini ifade eden As Başkanımız Müslüm Özmen, “Futbolcularımızın bu süreç içerisinde her zaman yanında olmak, herhangi bir eksiklik yaşamamaları adına sürekli iletişim halinde olduk. Geçirdiğimiz hassas dönemin bilincinde olarak, futbola tekrar döneceğimize de hep inandık. Yurt dışında bulunan futbolcularımız ve teknik direktörümüz Sumudica ile yardımcıları önümüzdeki bir iki gün içerisinde ülkemize dönecekler. Devletimizin almış olduğu kararlarla birlikte kendileri 14 gün boyunca KYK Yurtlarında misafir edilecek. Bu süreçte devletimizin tüm vatandaşlarımıza olduğu gibi futbolcu ve teknik heyetimize de en iyi şartlarda ağırlayacağını biliyoruz ve en ufak şüphemiz bulunmuyor. Sadece tek isteğimiz bu 14 günlük karantina süreci herkesin de bildiği gibi futbolcu için gerçekten çok uzun bir zaman. Umut ediyorum ki kaldıkları ortamlarda da bu bireysel çalışmalarını sürdürebilecekleri imkana sahip olacaklardır. Bu süreçte de hem personelimizle, hem yönetim kurulu olarak futbolcularımızın ve teknik heyetimizin en sağlıklı koşullarda karantinayı atlatabilmeleri için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

 Çok dikkatli hareket etmeye çalışıyoruz

Yurt dışından dönecek futbolcuların durumlarıyla alakalı olarak Başkanımız Mehmet Büyükekşi’nin de yoğun çaba sarfettiğini söyleyen Müslüm Özmen, “Sürecin en başından bu yana başkanımız olsun, yönetim kurulu arkadaşlarımız olsun çok dikkatli hareket etmeye çalışıyoruz. Oyuncularımızın döndükten sonra antrenman programlarından geri kalmamaları açısından Başkanımız Mehmet Bey’de yoğun çaba sarfetti. Bu çabayı sarf ederken de kesinlikle amacımız oyuncumuz rahat uyusun diye değil, antrenman programlarından ve takım arkadaşlarından geri kalmaması adınaydı. Kendisinin bu konuda bir takım girişimleri oldu ancak ülkemiz bu konuda hassas bir duruş gösteriyor ve buna bizlerde sonuna kadar saygı duymak zorundayız. Bilindiği üzere Süper Lig’in gol kralı Alexander Sörloth bile şuan KYK yurtlarında karantina süresini geçiriyor ve bunlar da bize bildirildi. Bundan dolayı teknik heyetimiz ve futbolcularımız 14 günlük süreyi KYK Yurtlarında geçirecekler. Bu süreç içerisinde her zaman olduğu gibi gereken desteği sürdüreceğiz” dedi. 

Haziran ayı başında futbola yeniden döneceğiz

Haziran ayında yeniden başlaması planlanan Süper Lig maçlarına hazırlanabilmek için bir aylık bir zamana sahip olduklarını ifade eden Müslüm Özmen, “Şu yadsınamaz bir gerçek ki hepimiz futbolu çok özledik. Her şeyin planlanan gibi devam etmesi ve Bilim Kurulumuzun da  konuyla alakalı onayının ardından Haziran ayı başında futbola yeniden döneceğiz. Takımımızın da bu doğrultuda bir aylık bir hazırlanma sürecine sahip. İnşallah evde başladıkları bireysel antrenmanlara, takım olarak sürdürüp sonunda da Süper Lig’i hak ettiğimiz yerde bitireceğimize gönülden inanıyoruz. Tüm takımlarımızın da bu süreci en sağlıklı şekilde atlatarak bir an önce Süper Lig’e başlayabilmeyi diliyorum” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *